Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Okul Dışı Öğrenme Ortamları SMB14 8. Yarıyıl 2 + 0 2,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli Grup
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Şule AY
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Okul Dışı Öğrenme Ortamlarını Tanıtmak
Dersin İçeriği Okul Dışı Öğrenme Ortamları ve Önemi Kütüphaneler Müzeler Sanat Müzeleri Bilim ve Teknoloji Müzeleri Tarih Müzeleri Geziler/Doğa Etkinlikleri Hayvanat Bahçeleri Botanik Parkları Sanayi Kuruluşları Milli Parklar Kitap Fuarları Tarihsel Anıtlar
Ders Öğrenme Kazanımları - Öğrenci, okul dışı öğrenme ortamlarını tanır.
- Öğrenci, öğrenme açısından okul dışı ortamların önemini fark eder.
- Öğrenci, okul dışı ortamları sıralar.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Okul Dışı Öğrenme Ortamları ve Önemi Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler
2. Hafta Kütüphaneler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati
3. Hafta Müzeler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma
4. Hafta Sanat Müzeleri Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma
5. Hafta Bilim ve Teknoloji Müzeleri Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
6. Hafta Tarih Müzeleri Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
7. Hafta Geziler/Doğa Etkinlikleri Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
8. Hafta Ara Sınav 1 Ders Saati
9. Hafta Botanik Parkları Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
10. Hafta Botanik Parkları Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler
11. Hafta Sanayi Kuruluşları Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
12. Hafta Milli Parklar Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma
13. Hafta Kitap Fuarları Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
14. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
Gökçe, S. (2013). Okul Dışı Eğitim: Tanımlar, Kuramlar, Uygulamalar. Ankara: Pegem Akademi.
Kahyaoğlu, M., & Tanrıseven, I. (2014). Okul Dışı Öğrenme Ortamları ve Eğitim Uygulamaları. İstanbul: Nobel Yayınları.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY33 3 0 0 0 -
PY35 4 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 3 39
Araştırma 5 2 10
Diğer Faaliyetler 5 2 10
Sözel Anlatım 2 5 10
Ara Sınav 2 14 2 28
Ödev 1 1 5 5
Toplam İş Yükü 102
Dersin AKTS Kredisi 4,0