Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Mikro Öğretim | SMB12 | 8. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 4,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli Grup |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Doç. Dr. Fahriye HAYIRSEVER |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu dersin amacı, öğretmen adaylarına sınıf yönetimi, ders planlama, ve öğretim teknikleri konusunda uygulamalı deneyim kazandırmaktır. Mikro öğretim, öğrencilere küçük ölçekli ders sunumları yaparak geri bildirim almayı ve öğretim becerilerini geliştirmeyi hedefler. |
Dersin İçeriği | Ders, öğretmen adaylarının ders planı oluşturma, ders anlatma, ve etkili iletişim becerilerini geliştirmelerine odaklanır. Öğrenciler, kısa dersler hazırlayarak sunar ve akranları ve eğitmenlerden geri bildirim alır. Bu süreç, öğretim stratejilerinin ve yöntemlerinin etkinliğini artırmayı amaçlar. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Öğrenciler, ders planlama sürecinde etkili hedefler belirleyebilecek ve bu hedeflere uygun ders planları hazırlayabileceklerdir. - Öğrenciler, mikro öğretim uygulamaları yoluyla etkili öğretim yöntemleri ve teknikleri geliştirebilecek ve bu becerileri sınıf ortamında uygulayabileceklerdir. - Öğrenciler, aldıkları geri bildirimleri değerlendirerek öğretim becerilerini iyileştirebilecek ve ders sunumlarını daha etkili hale getirebileceklerdir. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Mikro Öğretime Giriş ve Temel Kavramlar | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
2. Hafta | Ders Planlama ve Hedef Belirleme | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
3. Hafta | Etkili İletişim Becerileri ve Sınıf Yönetimi | Ders Saati Araştırma |
4. Hafta | Öğretim Yöntemleri ve Stratejileri | Diğer Faaliyetler Araştırma |
5. Hafta | Mikro Öğretim Uygulamaları - İlk Sunumlar | Diğer Faaliyetler Ders Saati |
6. Hafta | Geri Bildirim Alma ve Değerlendirme Teknikleri | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
7. Hafta | Mikro Öğretim Uygulamaları - Geliştirilmiş Sunumlar | Ders Saati Araştırma |
8. Hafta | Ara sınav | Ders Saati |
9. Hafta | Farklı Öğretim Durumlarına Uygun Stratejiler Geliştirme | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
10. Hafta | Teknoloji Destekli Öğretim Uygulamaları | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
11. Hafta | Problem Çözme ve Karar Verme Süreçleri | Ders Saati Araştırma |
12. Hafta | Mikro Öğretim Uygulamaları - Nihai Sunumlar | Araştırma Diğer Faaliyetler |
13. Hafta | Öğretim Becerilerinin Genel Değerlendirmesi | Ders Saati Araştırma |
14. Hafta | Final | Ders Saati |
Allen, D. W., & Ryan, K. (1969). Microteaching. Addison-Wesley. |
Brown, G., & Atkins, M. (1988). Effective Teaching in Higher Education. Routledge. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|
PY33 | 3 | 0 | 0 | 0 | - |
PY35 | 4 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 5 | 70 |
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav 2 | 14 | 2 | 28 |
Ödev 1 | 1 | 3 | 3 |
Toplam İş Yükü | 102 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 4,0 |