Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Sınıf İçi Öğrenmelerin Değerlendirilmesi MSAE13 7. Yarıyıl 2 + 0 2,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli Grup
Dersin Verilişi yüz yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. EMİNE NUR ÜNVEREN BİLGİÇ
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Öğrencileri öğretme-öğrenme sürecinde kullanılan değerlendirme yaklaşımlarına yönelik bilgilendirmek ve deneyim kazandırmak
Dersin İçeriği Eğitimde kullanılan ölçme araçları ve özellikleri; geleneksel yaklaşımlara dayalı araçlar: Yazılı sınavlar, kısa cevaplı sınavlar, doğru-yanlış tipi testler, çoktan seçmeli testler, eşleştirmeli testler, sözlü yoklamalar; öğrenciyi çok yönlü tanımaya dönük araçlar: Gözlem, görüşme, performans değerlendirme, öğrenci ürün dosyası, araştırma kâğıtları, araştırma projeleri, akran değerlendirmesi, öz değerlendirme, tutum ölçekleri; öğrenci başarısının değerlendirilmesinde dikkat edilecek hususlar; öğrenme çıktılarının değerlendirilmesi ve not verme
Ders Öğrenme Kazanımları - Eğitimde kullanılan ölçme araçları ve özellikleri
- Geleneksel yaklaşımlara dayalı araçlar: Yazılı sınavlar, kısa cevaplı sınavlar, doğru-yanlış tipi testler, çoktan seçmeli testler, eşleştirmeli testler, sözlü yoklamalar
- Öğrenciyi çok yönlü tanımaya dönük araçlar: Gözlem, görüşme, performans değerlendirme, öğrenci ürün dosyası, araştırma kâğıtları, araştırma projeleri, akran değerlendirmesi, öz değerlendirme, tutum ölçekleri
- Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde dikkat edilecek hususlar
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Ders hakkında genel bilgiler ve planlama çalışmaları Araştırma Ders Saati
2. Hafta Eğitimde kullanılan ölçme araçları ve özellikleri Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler
3. Hafta Yazılı sınavlar, kısa cevaplı sınavlar Sözel Anlatım Araştırma Ders Saati
4. Hafta Doğru-yanlış tipi testler, çoktan seçmeli testler, eşleştirmeli testler, sözlü yoklamalar Araştırma Ders Saati
5. Hafta Gözlem, görüşme, performans değerlendirme Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma
6. Hafta Öğrenci ürün dosyası, araştırma kâğıtları, araştırma projeleri Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
7. Hafta Öğrenci ürün dosyası, araştırma kâğıtları, araştırma projeleri Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
8. Hafta Ara Sınav Ders Saati
9. Hafta Akran değerlendirmesi, öz değerlendirme, tutum ölçekleri Sözel Anlatım Ders Saati
10. Hafta Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde dikkat edilecek hususlar Diğer Faaliyetler Ders Saati
11. Hafta Öğrenme çıktılarının değerlendirilmesi ve not verme Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum Ders Saati
12. Hafta Alternatif ölçme değerlendirme yaklaşımları Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler
13. Hafta Alternatif ölçme değerlendirme yaklaşımları Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
14. Hafta Alternatif ölçme değerlendirme yaklaşımları Ders Saati
Kaynaklar
Özçelik, D. A. (2013). Okullarda Ölçme ve Değerlendirme. Pegem Akademi
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 Ölçme Yöntemi
PY30 3 0 0 0 0 -
PY31 4 0 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 3 42
Sözel Anlatım 14 2 28
Görsel Sunum 14 2 28
Ödev 1 4 1 4
Toplam İş Yükü 102
Dersin AKTS Kredisi 4,0