Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Eğitimde Drama SMB05 6. Yarıyıl 2 + 0 2,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli Grup
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Fahriye HAYIRSEVER
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin; mesleki düzeyde bir drama dersini tasarımlama ve uygulama becerisi kazanması ve alana olumlu tutum geliştirmeleridr.
Dersin İçeriği Bu dersin içeriği, dramanın tanımı, temel kavramları, tarihçesi, drama, oyun, tiyatro ve psikodrama arasındaki farklılıklar, dramanın yaratıcılık, zihinsel gelişim, kişilerarası ilişkiler, sosyal beceriler, karar verme ve problem çözme becerileri, duyguların fakında olma ve kendi ifade etme becerileri üzerindeki etkileri, dramanın aşamaları ve teknikleri, yaratıcı drama ve tarihçesini kapsamaktadır.
Ders Öğrenme Kazanımları - Drama kavramını açıklar.
- Drama kavramını tanımlar.
- Etkileşim kavramını anlamlandırır.
- İletişim kavramını açıklar.
- Eylem kavramını tanımlar.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Tanışma, iletişim, etkileşim çalışmaları. Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma
2. Hafta Uyum çalışmaları. Araştırma Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
3. Hafta Güven çalışmaları. Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma
4. Hafta Yaratıcı drama, sanatlar (edebiyat) ve teknikler. Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
5. Hafta Kuramsal anlatım, tartışma ve örnekler. Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
6. Hafta Yaratıcı drama, sanatlar (resim) ve teknikler. Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati
7. Hafta Yaratıcı drama ve sanatlar (obje ve fotoğraf), teknikler. Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma
8. Hafta Ara sınav Ders Saati
9. Hafta Yaratıcı drama ve sanatlar(müzik), orff ve beden perküsyon Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
10. Hafta Yaratıcı drama uygulamaları. Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
11. Hafta Yaratıcı drama uygulamaları. Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler
12. Hafta Yaratıcı drama uygulamaları. Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
13. Hafta Yaratıcı drama uygulamaları. Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler
14. Hafta Yaratıcı drama uygulamaları Ders Saati
Kaynaklar
Adıgüzel,H. Ömer; (1993). “Oyun ve Yaratıcı Drama İlişkisi”. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi.
Önder, A. (2007). Yaşayarak Öğrenme İçin Eğitici Drama. Nobel Yayıncılık: İstanbul.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 Ölçme Yöntemi
PY35 5 0 0 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 3 39
Araştırma 5 5 25
Diğer Faaliyetler 5 2 10
Ara Sınav 1 14 2 28
Toplam İş Yükü 102
Dersin AKTS Kredisi 4,0