Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Açık ve Uzaktan Öğrenme | SMB01 | 6. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 4,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli Grup |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Dr. Öğr. Üyesi İbrahim DUMAN |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu dersin amacı, açık ve uzaktan eğitimin önemini açıklamak, öğretim sürecinde açık ve uzaktan eğitimin kullanımını, birey motivasyonu ve öğrenmesi üzerindeki etkisinin açıklanması açıklanmaktadır. |
Dersin İçeriği | Bu dersin içeriğini, açık ve uzaktan eğitimin tanımı; Açık ve uzaktan eğitimin önemi; geçmişten günümüze açık ve uzaktan eğitim kullanımı (Örnek ve uygulamalar); Açık ve uzaktan eğitim ve öğrenme; Açık ve uzaktan eğitim ve öğrenen motivasyonu; farklı ülkelerde açık ve uzaktan eğitim uygulamaları oluşturmaktadır. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Açık ve uzaktan eğitimin tanımını yapar - Öğrenciler, eğitimde yenilikçi girişim projeleri geliştirme ve uygulama becerisi kazanacaklardır. - Öğrenciler, girişimcilik ekosistemini ve iş modeli oluşturma sürecini kavrayacaklardır. - Açık ve uzaktan eğitimin önemini açıklar - Açık ve uzaktan eğitim arasındaki farklılıkları açıklayabilir. - Öğrenciler, girişimcilikte risk yönetimi, finansman kaynakları ve liderlik becerileri konusunda yetkinlik kazanacaklardır. - Geçmişten günümüze açık ve uzaktan eğitimin kullanımı açıklayabilir - Geçmiş ve günümüz açık ve uzaktan eğitim kullanımlarını karşılaştırır |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Açık ve uzaktan eğitime ilişkin temel kavramlar | Sözel Anlatım Araştırma Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler |
2. Hafta | Açık ve uzaktan eğitim; benzerlikler ve farklılıklar | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
3. Hafta | Geçmişte açık ve uzaktan eğitimin kullanımı | Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum |
4. Hafta | Günümüzde açık ve uzaktan eğitimin kullanımı | Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler |
5. Hafta | Öğrenme, açık ve uzaktan eğitim ilişkisi | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Araştırma |
6. Hafta | Öğrenen motivasyonu, açık ve uzaktan eğitim | Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım |
7. Hafta | Açık ve uzaktan eğitimde kullanılan araçlar | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
8. Hafta | Ara Sınav 1 | Ders Saati |
9. Hafta | Açık ve uzaktan eğitimde kullanılan araçlar | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
11. Hafta | Farklı kurumlarda açık ve uzaktan eğitim uygulamalarını | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma |
13. Hafta | Farklı kurumlarda açık ve uzaktan eğitim uygulamalarını | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum |
14. Hafta | Final | Ders Saati |
Girişimcilik: Yenilikçi Düşünce ve Uygulamalar |
Eğitimde Yenilikçilik ve Girişimcilik |
Sayılan, F. (2006). Herkes için eğitim: Yaşam boyu öğrenme bağlamında Türkiye’de temel eğitim sorunu. Fevziye Sayılan ve Ahmet Yıldız (Haz.). Yaşam boyu öğrenme içinde.(ss. 106- 116). Ankara: Pegem A Yayıncılık. İşman, A. (2008). Uzaktan eğitim. Pegem Akademi. Bozkurt, A. (2013). Açık ve uzaktan öğretim: Web 2.0 ve sosyal ağların etkileri. Akademik Bilişim, 13, 23-25. Akdemir, O. (2011). Yükseköğretimimizde uzaktan eğitim. Yükseköğretim ve Bilim Dergisi, 1(2), 69-71. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | DK5 | DK6 | DK7 | DK8 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
PY35 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY36 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 13 | 3 | 39 |
Araştırma | 5 | 2 | 10 |
Diğer Faaliyetler | 5 | 5 | 25 |
Ara Sınav 2 | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü | 102 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 4,0 |