Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Matematik Öğretiminde Okul Dışı Öğrenme Ortamları | MSAE09 | 6. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 4,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli Grup |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Dr. Öğr. Üyesi Duygu ARABACI |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Öğretmen adaylarına, okul dışı ortamlarda matematik öğretimi ve bu ortamlara uygun öğretim yöntem ve teknikleri hakkında bilgi vermek, bir okul dışı öğrenme etkinliğinin planlanması, uygulanması ve değerlendirmesi aşamalarına örnek bir uygulama ile her bir öğretmen adayının katılımını sağlamak. |
Dersin İçeriği | Okul dışı öğrenmenin kapsamı ve önemi; okul dışı ortamlarda matematik öğretimi, okul dışı öğrenme ortamlarına uygun öğretim yöntem ve teknikleri (proje tabanlı öğrenme, ortam temelli öğretim vb.); okul dışı öğrenme ortamları (müzeler, bilim merkezleri, hayvanat bahçeleri, botanik bahçeleri, sanayi kuruluşları, millî parklar, bilim şenlikleri, bilim kampları, doğal ortamlar, kırsal bölgeler vb.); okul dışı öğrenme etkinliklerinin planlanması uygulanması ve değerlendirilmesi. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Okul dışı öğrenmenin kapsamını bilir. - Okul dışı öğrenme etkinlik uygulamalarını bilir. - Okul dışı matematik öğretimi etkinlik uygulamalarını bilir. - Okul dışı öğrenme ortamlarında proje tabanlı, ortam temelli ve problem temelli öğretim yönteminin kullanımını açıklar. - Bir okul dışı öğrenme etkinliğinin planlaması, uygulanması ve değerlendirilmesini yapar. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Okul dışı öğrenmenin kapsamı ve önemi. | Sözel Anlatım Araştırma Ders Saati |
2. Hafta | Okul dışı ortamlarda matematik öğretimi. | Ders Saati Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum |
3. Hafta | Okul dışı öğrenme ortamlarına uygun öğretim yöntem ve teknikleri (proje tabanlı öğrenme, ortam temelli öğretim vb.). | Ders Saati Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum |
4. Hafta | Okul dışı öğrenme ortamları (müzeler, bilim merkezleri, hayvanat bahçeleri, botanik bahçeleri). | Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
5. Hafta | Okul dışı öğrenme etkinliklerinin planlanması. | Ders Saati Sözel Anlatım Araştırma |
6. Hafta | Okul dışı öğrenme etkinliklerinin uygulanması. | Ders Saati Araştırma Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
7. Hafta | Okul dışı öğrenme etkinliklerinin değerlendirilmesi. | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
8. Hafta | ARA SINAV | Ders Saati |
9. Hafta | Okul dışı öğrenme etkinliklerinin değerlendirilmesi. | Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
10. Hafta | Okul dışı öğrenme etkinliklerinin değerlendirilmesi. | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Diğer Faaliyetler |
11. Hafta | Okul dışı öğrenme etkinliklerinin değerlendirilmesi. | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Diğer Faaliyetler |
12. Hafta | Okul dışı öğrenme etkinliklerinin değerlendirilmesi. | Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
13. Hafta | Okul dışı öğrenme etkinliklerinin değerlendirilmesi. | Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Ders Saati |
14. Hafta | Okul dışı öğrenme etkinliklerinin değerlendirilmesi. | Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | DK5 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|---|---|
PY3 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY17 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY18 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY19 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY22 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY23 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 13 | 2 | 26 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 6 | 3 | 18 |
Araştırma | 1 | 10 | 10 |
Diğer Faaliyetler | 6 | 3 | 18 |
Ara Sınav 1 | 1 | 10 | 10 |
Ödev 1 | 1 | 10 | 10 |
Final | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü | 102 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 4,0 |