Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Bilgisayar Destekli Matematik Öğretimi MSAE01 6. Yarıyıl 2 + 0 2,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli Grup
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Şahin DANİŞMAN
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, eğitimde kullanılan teknolojileri tanıyan, kullanımına aşina olan ve bileşenlerinin yapısını ve çalışma mantığını gerek yazılım gerekse donanımsal açıdan derinlemesine tanıyan, teknolojiyi kullanarak bilgiye ulaşabilen ve eğitim faaliyetlerinde etkin kullanan öğrenciler yetiştirmektir.
Dersin İçeriği Matematik öğretiminde teknolojinin önemi; Bilgisayar Cebiri Sistemleri (BCS) ve Dinamik Geometri Sistemleri (DGS) gibi yazılımların kullanımı, bu yazılımlar aracılığı ile etkileşimli etkinlikler üretme ve uygulama; öğrenci ürünlerini değerlendirme
Ders Öğrenme Kazanımları - Teknolojiyi etkili bir şekilde kullanabilmek için gerekli teorik ve pratik bilgileri kazanır.
- Matematik eğitiminde kullanılan yazılım ve uygulamalar hakkında bilgi sahibi olur.
- Matematikte farklı ortaokul konularının öğretimi için teknolojiyi kullanır.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Ders hakkında genel bilgi: Teknoloji ve Tarihçesi Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma
2. Hafta Temel tanımlar: Eğitim, Matematik ve Teknoloji Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
3. Hafta Matematik, matematik eğitimi ve bilgisayar ilişkisi ve kullanımı Görsel Sunum Ders Saati Araştırma Sözel Anlatım
4. Hafta Matematiksel Bilgi ve teknolojik olarak bilgiye erişim ile bilgiyi işleme oluşturma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
5. Hafta Sanal Öğrenme Nesneleri (Manipülatifler) Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma
6. Hafta Matematik yazılımları Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Ders Saati Sözel Anlatım Araştırma
7. Hafta Matematik yazılımları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma
8. Hafta ARA SINAV
9. Hafta Matematik yazılımları Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
10. Hafta Matematik yazılımları Araştırma Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler
11. Hafta Matematik yazılımları Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
12. Hafta Matematik yazılımları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
13. Hafta Bilgiyi paylaşma, saklama ve sunma yolları Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
14. Hafta Genel Değerlendirme ve kapanış Diğer Faaliyetler Ders Saati Sözel Anlatım
Kaynaklar
Matematik Eğitiminde Teknoloji Kullanımı, Karakırık, E. & Doğan, M., Nobel.
Bilgisayar Temelli Dinamik Matematik, Erdem Çekmez, Nobel.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY1 3 3 5 5 -
PY5 5 3 5 5 -
PY18 4 5 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 2 26
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 6 3 18
Araştırma 5 5 25
Diğer Faaliyetler 2 5 10
Sözel Anlatım 1 1 1
Görsel Sunum 1 2 2
Ara Sınav 1 1 10 10
Final 1 10 10
Toplam İş Yükü 102
Dersin AKTS Kredisi 4,0