Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
eTwinning: Uluslararası Eğitim Ağları ve İşbirliği GKS47 4. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Osman DÜLGER
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, katılımcılara eTwinning programının temel prensiplerini, uluslararası eğitim ağlarının işleyişini ve işbirliği olanaklarını öğretmektir. Öğrenciler, eTwinning platformunu kullanarak çeşitli eğitim projeleri geliştirme ve uluslararası öğretmenlerle işbirliği yapma yeteneği kazanacaklardır.
Dersin İçeriği Ders, eTwinning'in tarihçesi, proje tasarımı, iletişim teknikleri, değerlendirme yöntemleri ve uluslararası işbirliği örnekleri gibi konuları kapsayacaktır. Ayrıca, katılımcılar, eTwinning projelerinde kullanılan dijital araçları ve kaynakları tanıyacaklardır.
Ders Öğrenme Kazanımları - Katılımcılar, eTwinning programının temel prensiplerini anlayacaklardır.
- Öğrenciler, uluslararası projelerde etkili iletişim ve işbirliği yapma becerisi kazanacaklardır.
- Katılımcılar, eTwinning platformunda projeler geliştirebilme yeteneği kazanacaklardır.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta eTwinning’e Giriş Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler
2. Hafta eTwinning'in Tarihçesi ve Amaçları Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum
3. Hafta Proje Tasarımı ve Planlama Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım
4. Hafta İletişim Teknikleri Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
5. Hafta Dijital Araçlar ve Kaynaklar Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
6. Hafta Proje Uygulama Süreci Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati
7. Hafta Değerlendirme Yöntemleri Ders Saati Araştırma Sözel Anlatım
8. Hafta Vize Sınavı Ders Saati
9. Hafta Uluslararası İşbirliği Örnekleri Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
10. Hafta Başarılı eTwinning Projeleri Ders Saati Sözel Anlatım Araştırma Görsel Sunum
11. Hafta Öğretmenler Arası İletişim ve İşbirliği Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
12. Hafta Proje Sonuçlarının Paylaşımı Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler
13. Hafta Uygulamalı Proje Ders Saati Araştırma Görsel Sunum
14. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
eTwinning. (2021). eTwinning Manual. Retrieved from etwinning.net.
European Commission. (2019). eTwinning: A European Community for Schools. Retrieved from ec.europa.eu.
Eren, A., & Koyuncu, M. (2020). Digital Collaboration in Education: eTwinning Practices. Springer.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY39 5 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 3 42
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 14 2 28
Araştırma 1 2,5 2,5
Ara Sınav 1 1 2 2
Final 1 2 2
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0