Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Yabancı Dilde Akademik Okuma/Yazma | GKS45 | 4. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Öğr. Gör. Özge ÜNVER |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu dersin amacı, katılımcılara yabancı bir dilde akademik okuma ve yazma becerilerini geliştirmektir. Öğrenciler, akademik metinleri analiz etme, eleştirel düşünme ve akademik yazım kurallarına uygun içerikler oluşturma yeteneği kazanacaklardır. |
Dersin İçeriği | Ders, akademik metinlerin yapısı, kaynak kullanımı, atıf yöntemleri, makale yazımı ve dilbilgisi kuralları gibi konuları kapsayacaktır. Ayrıca, katılımcılar, örnek metinler üzerinden okuma alıştırmaları yapacak ve çeşitli yazım türlerini deneyimleyeceklerdir. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Katılımcılar, akademik metinlerin yapısını ve içeriklerini analiz edebileceklerdir. - Öğrenciler, akademik yazım kurallarına uygun içerikler üretebileceklerdir. - Katılımcılar, yabancı dilde eleştirel okuma becerileri kazanacaklardır. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Akademik Okuma/Yazmaya Giriş | Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
2. Hafta | Akademik Metinlerin Yapısı | Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
3. Hafta | Kaynak Kullanımı ve Atıf Yöntemleri | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler |
4. Hafta | Eleştirel Okuma Becerileri | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati |
5. Hafta | Paragraf Yazma Teknikleri | Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım |
6. Hafta | Makale Yazımında Planlama | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
7. Hafta | Dilbilgisi ve Yazım Kuralları | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
8. Hafta | Vize Sınavı | Ders Saati |
9. Hafta | Okuma Alıştırmaları ve Analiz | Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
10. Hafta | Farklı Yazım Türleri | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
11. Hafta | Akademik Dili Kullanma | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum Sözel Anlatım |
12. Hafta | Revizyon ve Düzenleme Teknikleri | Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
13. Hafta | Uygulamalı Yazım Projesi | Ders Saati Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler |
14. Hafta | Final | Ders Saati |
Swales, J. M., & Feak, C. B. (2012). Academic Writing for Graduate Students: Essential Tasks and Skills. University of Michigan Press. |
Wall, D. (2013). Reading and Writing for Academic Purposes. Routledge. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|
PY39 | 5 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 14 | 2 | 28 |
Araştırma | 1 | 2,5 | 2,5 |
Ara Sınav 1 | 1 | 2 | 2 |
Uygulama DS | 1 | 2 | 2 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |