Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Çin kültürü GKS44 4. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Ar. Gör. Dr. Tuğba AKGÜR
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, katılımcılara Çin kültürünün tarihsel, sosyal ve sanatsal boyutlarını tanıtarak, bu kültürün dünya üzerindeki etkisini anlamalarını sağlamaktır. Öğrenciler, Çin’in kültürel çeşitliliği ve derinliği hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
Dersin İçeriği Ders, Çin'in tarihi, felsefesi, gelenekleri, dili, sanatı, edebiyatı ve günümüzdeki toplumsal yapısı gibi konuları içerecektir. Ayrıca, katılımcılar, Çin kültürünün çeşitli alanlardaki etkilerini ve değişimlerini inceleyeceklerdir.
Ders Öğrenme Kazanımları - Katılımcılar, Çin kültürünün temel unsurlarını ve tarihini anlayacaklardır.
- Öğrenciler, Çin’in felsefi ve sanatsal geleneklerini analiz edebileceklerdir.
- Katılımcılar, modern Çin toplumu ve kültürü hakkında derinlemesine bilgi sahibi olacaklardır.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Çin Kültürüne Giriş Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım
2. Hafta Çin Tarihi ve Dinamikleri Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
3. Hafta Felsefi Temeller: Konfüçyüsçülük ve Taoizm Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım
4. Hafta Geleneksel Çin Sanatları Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
5. Hafta Edebiyat ve Çin'in Şiir Geleneği Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
6. Hafta Çin Dili ve Yazı Sistemi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum
7. Hafta Aile Yapısı ve Sosyal Normlar Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
8. Hafta Vize Sınavı Ders Saati
9. Hafta Geleneksel Kutlamalar ve Festivaller Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım
10. Hafta Modern Çin ve Kültürel Değişim Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
11. Hafta Çin Mutfağı ve Gastronomi Kültürü Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
12. Hafta Sinema ve Medya Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
13. Hafta Çin Kültürünün Küresel Etkileri Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
14. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
Ebrey, P. B. (2010). The Cambridge Illustrated History of China. Cambridge University Press.
Liu, X. (2015). Chinese Culture: A Very Short Introduction. Oxford University Press.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY39 5 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 3 42
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 14 2 28
Araştırma 1 2,5 2,5
Ara Sınav 1 1 2 2
Uygulama DS 1 2 2
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0