Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Eğiticiler İçin Sıfır Atık Yaklaşımları GKS42 4. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Ar. Gör. Dr. VİLDAN ZÜLAL SÖNMEZ
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, eğiticilere sıfır atık yaklaşımlarını öğretmek ve bu kavramın eğitimde nasıl uygulanabileceğine dair bilgi sağlamaktır. Katılımcılar, atık yönetimi ve kaynakların etkin kullanımı konularında bilinçleneceklerdir.
Dersin İçeriği Ders, sıfır atık felsefesinin temel ilkelerini, atık türlerini, sıfır atık uygulamalarını ve eğitimde entegrasyon yöntemlerini içerecektir. Ayrıca, katılımcılar, çeşitli projeler ve etkinliklerle bu yaklaşımı sınıflarında nasıl uygulayacaklarını öğreneceklerdir.
Ders Öğrenme Kazanımları - Katılımcılar, sıfır atık felsefesinin temel ilkelerini öğreneceklerdir.
- Eğiticiler, sınıflarında sıfır atık uygulamalarını etkin bir şekilde entegre edebileceklerdir.
- Katılımcılar, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik konularında bilinçli bireyler olarak topluma katkı sağlayacaklardır.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Sıfır Atık Yaklaşımına Giriş Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma Görsel Sunum Sözel Anlatım
2. Hafta Atık Türleri ve Kaynak Yönetimi Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ders Saati
3. Hafta Sıfır Atık Felsefesi ve İlkeleri Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
4. Hafta Atık Yönetiminde Yöntemler Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
5. Hafta Sıfır Atık Uygulamaları Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
6. Hafta Eğitimde Sıfır Atık Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım
7. Hafta Proje Tabanlı Öğrenme ile Sıfır Atık Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
8. Hafta Vize Sınavı Ders Saati
9. Hafta Topluluk Katılımı ve Sıfır Atık Projeleri Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
10. Hafta Çevresel Etkiler ve Farkındalık Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum
11. Hafta Sıfır Atık İçin İnovasyon ve Teknoloji Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım
12. Hafta Başarı Hikayeleri ve Uygulama Örnekleri Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Araştırma
13. Hafta Stratejik Planlama ve Uygulama Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım
14. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
Bea Johnson. (2013). Zero Waste Home: The Ultimate Guide to Simplifying Your Life by Reducing Your Waste. Ten Speed Press.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY36 4 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 3 42
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 14 2 28
Araştırma 1 2,5 2,5
Ara Sınav 1 1 2 2
Final 1 2 2
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0