Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Eğiticiler İçin Çevre Bilimi GKS41 4. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer ÜLGÜDÜR
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Eğiticiler için çevre bilimi dersi, çevresel sorunları anlamak ve öğretim süreçlerinde çevre bilincini artırmak amacıyla tasarlanmıştır. Katılımcıların çevresel konularda bilgi ve farkındalık düzeylerini artırarak, bu bilgileri eğitimde etkili bir şekilde kullanabilmeleri hedeflenmektedir.
Dersin İçeriği Ders, çevre biliminin temel kavramlarını, ekosistemlerin işleyişini, sürdürülebilirlik, iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik gibi güncel konuları içerecektir. Ayrıca, çeşitli öğretim yöntemleri ve materyalleri kullanarak eğitici yaklaşımlar geliştirilecektir.
Ders Öğrenme Kazanımları - Katılımcılar, çevre bilimi alanındaki temel kavramları anlayacaklardır.
- Eğiticiler, çevre sorunlarını etkili bir şekilde öğretmek için çeşitli yöntemler geliştirebileceklerdir.
- Katılımcılar, sürdürülebilirlik ve çevre koruma konularında bilinçli bireyler olarak topluma katkı sağlayacaklardır.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Çevre Bilimine Giriş Ders Saati Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
2. Hafta Ekosistemler ve İşleyişleri Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
3. Hafta Sürdürülebilirlik Kavramı Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım
4. Hafta İklim Değişikliği Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Diğer Faaliyetler
5. Hafta Biyolojik Çeşitlilik Ders Saati Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
6. Hafta Çevresel Sorunlar ve Etkileri Görsel Sunum Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
7. Hafta Çevre Eğitimi Yöntemleri Görsel Sunum Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ders Saati
8. Hafta Vize Sınavı Ders Saati
9. Hafta Proje Tabanlı Öğrenme Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ders Saati
10. Hafta Toplum ve Çevre İlişkisi Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
11. Hafta Çevresel Politika ve Yönetim Ders Saati Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
12. Hafta Yerel ve Küresel Çevre Sorunları Ders Saati Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
13. Hafta Teknoloji ve Çevre Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
14. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
Carson, R. (1962). Silent Spring. Houghton Mifflin.
Odum, E. P. (2004). Fundamentals of Ecology. Brooks/Cole.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY41 5 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 3 42
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 14 2 28
Araştırma 1 2,5 2,5
Ara Sınav 1 1 2 2
Uygulama DS 1 2 2
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0