Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Eğiticiler İçin Çevre Bilimi | GKS41 | 4. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer ÜLGÜDÜR |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Eğiticiler için çevre bilimi dersi, çevresel sorunları anlamak ve öğretim süreçlerinde çevre bilincini artırmak amacıyla tasarlanmıştır. Katılımcıların çevresel konularda bilgi ve farkındalık düzeylerini artırarak, bu bilgileri eğitimde etkili bir şekilde kullanabilmeleri hedeflenmektedir. |
Dersin İçeriği | Ders, çevre biliminin temel kavramlarını, ekosistemlerin işleyişini, sürdürülebilirlik, iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik gibi güncel konuları içerecektir. Ayrıca, çeşitli öğretim yöntemleri ve materyalleri kullanarak eğitici yaklaşımlar geliştirilecektir. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Katılımcılar, çevre bilimi alanındaki temel kavramları anlayacaklardır. - Eğiticiler, çevre sorunlarını etkili bir şekilde öğretmek için çeşitli yöntemler geliştirebileceklerdir. - Katılımcılar, sürdürülebilirlik ve çevre koruma konularında bilinçli bireyler olarak topluma katkı sağlayacaklardır. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Çevre Bilimine Giriş | Ders Saati Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım |
2. Hafta | Ekosistemler ve İşleyişleri | Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum |
3. Hafta | Sürdürülebilirlik Kavramı | Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım |
4. Hafta | İklim Değişikliği | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Diğer Faaliyetler |
5. Hafta | Biyolojik Çeşitlilik | Ders Saati Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım |
6. Hafta | Çevresel Sorunlar ve Etkileri | Görsel Sunum Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
7. Hafta | Çevre Eğitimi Yöntemleri | Görsel Sunum Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ders Saati |
8. Hafta | Vize Sınavı | Ders Saati |
9. Hafta | Proje Tabanlı Öğrenme | Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ders Saati |
10. Hafta | Toplum ve Çevre İlişkisi | Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum |
11. Hafta | Çevresel Politika ve Yönetim | Ders Saati Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım |
12. Hafta | Yerel ve Küresel Çevre Sorunları | Ders Saati Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım |
13. Hafta | Teknoloji ve Çevre | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
14. Hafta | Final | Ders Saati |
Carson, R. (1962). Silent Spring. Houghton Mifflin. |
Odum, E. P. (2004). Fundamentals of Ecology. Brooks/Cole. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|
PY41 | 5 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 14 | 2 | 28 |
Araştırma | 1 | 2,5 | 2,5 |
Ara Sınav 1 | 1 | 2 | 2 |
Uygulama DS | 1 | 2 | 2 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |