Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Rusca II | GKS40 | 4. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Dr. Öğr. Üyesi Aynur AĞÖREN |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Rusça öğretiminde etkili yöntemler ve stratejiler geliştirmek; dilin yapısını, kültürünü ve iletişim becerilerini öğrencilere aktarmaktır. Bu ders, öğrencilerin Rusça’yı daha iyi anlamalarını ve günlük yaşamda uygulayabilmelerini sağlamayı hedeflemektedir. |
Dersin İçeriği | Ders, Rusça dilbilgisi, kelime bilgisi, telaffuz ve dinleme becerilerini geliştirmek için çeşitli etkinlikler ve materyaller sunacaktır. İlk haftalarda temel dil bilgisi kuralları ve kelime dağarcığı üzerinde durulacak, ilerleyen haftalarda dinleme, konuşma ve yazma becerileri geliştirilecektir. Ayrıca, Rus kültürü ve edebiyatına dair içeriklere de yer verilecektir. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Rusça dilbilgisi kurallarını ve kelime dağarcığını kavrayabilme. - Dinleme, konuşma ve yazma becerilerini geliştirebilme. - Rus kültürü ve edebiyatına dair temel bilgiler edinebilme. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Rusça’ya giriş ve temel kavramlar | Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım |
2. Hafta | Rusça dilbilgisi kuralları | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
3. Hafta | Kelime bilgisi ve telaffuz | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
4. Hafta | Dinleme becerileri geliştirme | Ders Saati Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum |
5. Hafta | Konuşma pratiği | Görsel Sunum Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ders Saati |
6. Hafta | Yazma becerileri | Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım |
7. Hafta | Rus kültürü ve gelenekleri | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Diğer Faaliyetler |
8. Hafta | Vize Sınavı | Ders Saati |
9. Hafta | Günlük yaşamda Rusça | Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum |
10. Hafta | Rus edebiyatına giriş | Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
11. Hafta | İletişim stratejileri | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
12. Hafta | Farklı bağlamlarda Rusça | Ders Saati Sözel Anlatım |
13. Hafta | Öğrenme stratejileri ve kaynaklar | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati |
14. Hafta | Final | Ders Saati |
Ivanov, P. (2019). Rusça Öğrenme Kılavuzu. Moskova: Eğitim Yayınları. |
Petrova, S. (2020). Rus Dilbilgisi ve Uygulamaları. St. Petersburg: Akademik Yayınlar. |
Sokolova, T. (2021). Rus Kültürü ve Edebiyatı. Novosibirsk: Eğitim Bilimleri. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|
PY39 | 5 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 14 | 2 | 28 |
Araştırma | 1 | 2,5 | 2,5 |
Uygulama | 1 | 2 | 2 |
Uygulama DS | 1 | 2 | 2 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |