Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Rusca II GKS40 4. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Aynur AĞÖREN
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Rusça öğretiminde etkili yöntemler ve stratejiler geliştirmek; dilin yapısını, kültürünü ve iletişim becerilerini öğrencilere aktarmaktır. Bu ders, öğrencilerin Rusça’yı daha iyi anlamalarını ve günlük yaşamda uygulayabilmelerini sağlamayı hedeflemektedir.
Dersin İçeriği Ders, Rusça dilbilgisi, kelime bilgisi, telaffuz ve dinleme becerilerini geliştirmek için çeşitli etkinlikler ve materyaller sunacaktır. İlk haftalarda temel dil bilgisi kuralları ve kelime dağarcığı üzerinde durulacak, ilerleyen haftalarda dinleme, konuşma ve yazma becerileri geliştirilecektir. Ayrıca, Rus kültürü ve edebiyatına dair içeriklere de yer verilecektir.
Ders Öğrenme Kazanımları - Rusça dilbilgisi kurallarını ve kelime dağarcığını kavrayabilme.
- Dinleme, konuşma ve yazma becerilerini geliştirebilme.
- Rus kültürü ve edebiyatına dair temel bilgiler edinebilme.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Rusça’ya giriş ve temel kavramlar Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım
2. Hafta Rusça dilbilgisi kuralları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
3. Hafta Kelime bilgisi ve telaffuz Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
4. Hafta Dinleme becerileri geliştirme Ders Saati Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum
5. Hafta Konuşma pratiği Görsel Sunum Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ders Saati
6. Hafta Yazma becerileri Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım
7. Hafta Rus kültürü ve gelenekleri Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Diğer Faaliyetler
8. Hafta Vize Sınavı Ders Saati
9. Hafta Günlük yaşamda Rusça Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
10. Hafta Rus edebiyatına giriş Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
11. Hafta İletişim stratejileri Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
12. Hafta Farklı bağlamlarda Rusça Ders Saati Sözel Anlatım
13. Hafta Öğrenme stratejileri ve kaynaklar Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati
14. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
Ivanov, P. (2019). Rusça Öğrenme Kılavuzu. Moskova: Eğitim Yayınları.
Petrova, S. (2020). Rus Dilbilgisi ve Uygulamaları. St. Petersburg: Akademik Yayınlar.
Sokolova, T. (2021). Rus Kültürü ve Edebiyatı. Novosibirsk: Eğitim Bilimleri.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY39 5 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 3 42
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 14 2 28
Araştırma 1 2,5 2,5
Uygulama 1 2 2
Uygulama DS 1 2 2
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0