Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Etkili Sunum Teknikleri | GKS32 | 4. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Öğr. Gör. Nurgül SOYDAŞ |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Öğrencilerin, başarılı ve etkili sunum yapabilmelerini sağlamaya yönelik gerekli teorik bilgiyi ve uygulama becerisini kazanmasını temin etmek. |
Dersin İçeriği | Ders kapsamında, başarılı bir sunumun gerçekleştirilmesinde önem taşıyan unsurlar ele alınacaktır. Genel sunum planının hazırlanması, dinleyicilerin analizi, sunumda sesi doğru ve etkili kullanabilme, beden dilinin etkin kullanımı, sunum korkusunun yenilmesine yönelik tedbirler incelenecektir. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Halkla ilişkiler ve Reklam disiplininin ilişkili olduğu diğer disiplinlerin temel kavramlarını kavrayabilme ve reklam disipliniyle olan bağlantılarını kurabilme - Topluluk önünde sunum yapabilme, düşüncelerini net bir şekilde ifade edebilme, takım çalışmasında yer alabilme, karşılaşılan sorunların çözümüne katkı sunabilme gibi çeşitli iletişim becerilerini elde edebilme - İlgi ve yetenekleri diğer mesleklere transfer edebilir, giderek daha da teknolojik ve bilgi tabanlı olan bir toplumda liderlik rolü üstlenebilir. - Evrensel düzeyde araştırma yapabilir. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Sunum Kavramı-İyi Bir Konuşmacı ve İyi Bir Konuşmanın Özellikleri | Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
2. Hafta | Sunum Korkusu-Sunum Korkusunu Aşmak İçin Alınması Gereken Tedbirler | Görsel Sunum Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler |
3. Hafta | Sunum Konusunun Belirlenmesi | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
4. Hafta | Dinleyici Analizinin Gerçekleştirilmesi | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
5. Hafta | Sunum Yeri ve Sunum Zamanlamasının Planlanması | Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum |
6. Hafta | Sunum Türleri-Sunum Biçimine Karar Verilmesi | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
7. Hafta | Sunumun Başlangıcı-Konuşmanın Giriş Bölümünün Hazırlanması | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
8. Hafta | Ara Sınav 1 | Ders Saati |
9. Hafta | Genel Sunum Planının Hazırlanması | Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler |
10. Hafta | Sunumun Gelişme Bölümünün Hazırlanması | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
11. Hafta | Sunumun Sonuç Bölümünün Hazırlanması | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
12. Hafta | Sunumda Soru Sorma ve Sorulara Yanıt Verme | Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
13. Hafta | Sunum Notları /Kartları Hazırlanması Ve Kullanılması | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
14. Hafta | Final | Ders Saati |
- Demet Gürüz, Ayşen Temel Eğinli, Etkili Sunum Teknikleri , Detay Yayıncılık, 2010. - Christina Stuart, Başarıya Giden Yolda Etkili Konuşma Yöntemleri, Alfa Yayınları, 2002 |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|---|
PY35 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 13 | 3 | 39 |
Araştırma | 5 | 5 | 25 |
Sözel Anlatım | 1 | 1 | 1 |
Görsel Sunum | 3 | 3 | 9 |
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav 2 | 1 | 0,5 | 0,5 |
Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |