Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Çince II GKS31 4. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Diğer
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi yüz yüze
Dersin Koordinatörü Doktor Öğretim Görevlisi Emrullah SEVİM
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Mandarin Çince (Çin resmin dili) , HSK (Yabancıların Çince Seviye Tesbit Sınavı)1. seviyesinin ikinci adımını oluşturan bu derste amaçlanan, öğrenciye günlük hayatta gerekli olabilecek durumlarda kendini ifade edebilme (yazılı / sözlü) ve anlama (yazılı / sözlü) beceresi kazandırılmasıdır.
Dersin İçeriği Öğrenciler Çince olarak Biri hakkında bilgi vermek, Günlük aktivitelerinden bahsetmek, İyelik zamirleri, isaret zamirleri Soru kaliplari, Yön tarif etmek, Alisveris yapmak, siparis vermek Fiyat sormak gibi konularda bilgi edinirler.
Ders Öğrenme Kazanımları - Temel ihtiyaçları ve ilgileri ile ilişkili düz metinleri/karşılıklı konuşma metinlerini yorumlayabilecektir.
- Sosyal etkileşimleri için gerekli kelimeleri kullanabilecektir.
- Günlük yaşamda kullanılan konuşma dilini tanır.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Kendini tanıtmak. Birini tanıtmak. Selamlasma Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma
2. Hafta Simdiki zaman. olumlu ve olumsuz cümle yapisi. Disi-erkek artikeller, tekil /çoğul nesne. Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
3. Hafta Biri hakında bilgi vermek ve istemek. Soru sorma. Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
4. Hafta Tercihleri ifade etmek. Işinden ve ailesinden bahsetmek Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
5. Hafta Günlük aktivitelerinden bahsetmek Ülkesinden bahsetmek. Saat ve tarih söylemek. Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
6. Hafta Teklif sunmak, bir teklifi kabul etmek. Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
7. Hafta Bir teklifi reddetmek. Soru sormak/cevap vermek. Bir aktivite progamı belirlemek. Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
8. Hafta Ara Sınav 1 Ders Saati
9. Hafta Iyelik zamirleri, isaret zamirleri Soru kaliplari Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
10. Hafta Dönüşümlü fiiler. Emir kipi. Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
11. Hafta Günlük programı hakında bilgi vermek. Açıklama yapmak. Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler
12. Hafta Yön tarif etmek, harita üzerinde ülke ve sehirleri belirtmek. Adres sormak. Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
13. Hafta Alisveris yapmak, siparis vermek Fiyat sormak Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
14. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
New Practical Chinese Reader Textbook-1, Beijing Language and Culture University Press, LUİ Xun, 2. Kez baskısı, 2017; New Practical Chinese Reader Workbook-1 , Beijing Language and Culture University Press, LUİ Xun, 2. Kez baskısı, Ocak 2017.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY39 5 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 3 39
Araştırma 5 5 25
Sözel Anlatım 1 1 1
Görsel Sunum 3 3 9
Ara Sınav 1 1 1 1
Ara Sınav 2 1 0,5 0,5
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0