1. Hafta |
Sesli ve sessiz harfler, Tonlamalar |
Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım |
2. Hafta |
Çince cümledeki kelimelerin sırası, Telaffuz pratiği, Selamlaşma |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
3. Hafta |
Sesli ve sessiz harfler, Tonsuz hece, Sıfat cümlesi, ‘吗’ soru cümlesi |
Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler |
4. Hafta |
Telaffuz pratiği, İhtiyaçlarını sorma, Çince karakterinin temel çizgileri |
Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
5. Hafta |
Sesli ve sessiz harflerin 3.ton değişmesi, ‘不’ ton değişmesi, Telaffuz pratiği |
Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım |
6. Hafta |
İnsanı tanıma, Uyruğunu sorma, Çince karakterler |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
7. Hafta |
Sesli ve sessiz harflerin ‘是’ cümlesi |
Sözel Anlatım Görsel Sunum |
8. Hafta |
Ara Sınav 1 |
Diğer Faaliyetler |
9. Hafta |
Telaffuz pratiği, İsmini sorma, İzin isteme, Kendini tanıtma, Çince karakter yazma kuralı |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
10. Hafta |
Sesli ve sessiz harflerin ‘儿’ eki, Soru zamir ile soru cümlesi kurma |
Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler |
11. Hafta |
Telaffuz pratiği, Yönü sorma, Birini arama, Vedalaşma, Teşekkür etme, Çince karakterinin birleşik çizgisi, Çince sayı, yıl, ay, gün ve hafta isimleri bilgilendirme |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
12. Hafta |
Mandarin Çince Pinyin listesi, Fiil cümlesi, Seslendirme tekrarlama, Tekrarlamasını rica etme |
Sözel Anlatım Görsel Sunum |
13. Hafta |
Değerlendirme, Tavsiye etme, Nazikçe ret etme |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
14. Hafta |
Final |
Ders Saati |