Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
İklim Değişikliği Eğitimi | GKS48 | 4. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz Yüze |
Dersin Koordinatörü |
Doç. Dr. Harika Özge ARSLAN |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu dersin amacı, katılımcılara iklim değişikliği ile ilgili temel bilgileri ve bu konunun eğitimi üzerindeki etkilerini öğretmektir. Öğrenciler, iklim değişikliğinin nedenleri, etkileri ve çözüm önerileri hakkında bilgi sahibi olacak ve bu konuyu etkili bir şekilde öğretme becerisi kazanacaklardır. |
Dersin İçeriği | Ders, iklim değişikliğinin bilimsel temelleri, küresel etkileri, yerel düzeydeki sonuçları ve eğitimdeki rolü gibi konuları içerecektir. Ayrıca, katılımcılar, iklim değişikliği ile ilgili eğitim materyalleri geliştirme ve uygulama becerilerini kazanacaklardır. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Katılımcılar, iklim değişikliğinin temel kavramlarını ve etkilerini anlayacaklardır. - Öğrenciler, iklim değişikliği ile ilgili eğitim materyalleri geliştirebileceklerdir. - Katılımcılar, iklim değişikliği konusunu etkili bir şekilde öğretme becerisi kazanacaklardır. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | İklim Değişikliğine Giriş | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım |
2. Hafta | İklim Değişikliğinin Bilimsel Temelleri | Ders Saati Araştırma Sözel Anlatım |
3. Hafta | İklim Değişikliğinin Küresel Etkileri | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma |
4. Hafta | Yerel Etkiler ve Toplum Üzerindeki Sonuçlar | Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
5. Hafta | İklim Değişikliği ve Ekosistemler | Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
6. Hafta | İklim Değişikliği Eğitimi: Temel İlkeler | Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati |
7. Hafta | Eğitim Materyalleri ve Kaynaklar | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma |
8. Hafta | Vize Sınavı | Ders Saati |
9. Hafta | İklim Değişikliği ile İlgili Projeler | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati |
10. Hafta | Öğrenciler için Aktif Öğrenme Stratejileri | Ders Saati Araştırma |
11. Hafta | Toplum ve Çevre Bilinci Geliştirme | Görsel Sunum Araştırma Ders Saati |
12. Hafta | İklim Değişikliği ile Mücadelede Yenilikçi Yaklaşımlar | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati |
13. Hafta | Uygulamalı Proje | Araştırma Görsel Sunum Ders Saati |
14. Hafta | Final | Ders Saati |
IPCC. (2021). Climate Change 2021: The Physical Science Basis. Cambridge University Press. |
UNESCO. (2019). Education for Sustainable Development Goals: Learning Objectives. UNESCO Publishing. |
Cordero, E. C. (2018). Climate Change Education: A Guide for Teachers. Springer. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|
PY40 | 3 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 14 | 2 | 28 |
Araştırma | 1 | 2,5 | 2,5 |
Ara Sınav 1 | 1 | 2 | 2 |
Final | 1 | 2 | 2 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |