Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Mesleki İngilizce MBS38 4. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Aslıhan KUYUMCU VARDAR
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Yabancı dilde sözlü, yazılı, kişilerarası, teknolojik ve istihdama yönelik iletişim yetkinliği geliştirilmek.
Dersin İçeriği Temel İngilizce okuma-yazma-dinleme becerileri; çocuk gelişimi ve evreleri ile ilgili temel kavramlar; temel eğitim ve ortaöğretimle ilgili temel kavramlar; eğitim bilimleri ile ilgili temel kavramlar; öğrenci-ebeveyn-öğretmen arasında diyalog örnekleri; akademik içerikli metinleri dinleme ve anlama teknikleri (youtube, teachertube, tedx konuşmaları vd.); profesyonel gelişim amaçlı sözel beceriler (kelime bilgisi, kalıplar vd.); yazma becerileri (dilekçe yazma, rapor hazırlama, cv oluşturma, kısa mesaj yazma, ders hedefleri oluşturma vd.); okuma becerileri (web 2.0 araçları kullanarak yazılı metinleri okuma vb.); ilgili öğretmenlik alanında çeviri çalışmaları.
Ders Öğrenme Kazanımları - Temel düzeyde kendilerini İngilizce ifade edebilir.
- Temel eğitim ve ortaöğretimle ilgili temel kavramları İngilizce açıklayabilir.
- Öğrenci-ebeveyn-öğretmen arasındaki sözlü iletişimi İngilizce sürdürebilir.
- Dinledikleri akademik içerikli İngilizce metinleri anlayabilir.
- Profesyonel gelişim amaçlı etkinliklerde kendilerini sözlü ve yazılı ifade edebilir.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Giriş Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
2. Hafta Çocuk gelişimi ve evreleri ile ilgili temel kavramlar Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
3. Hafta Temel eğitim ve ortaöğretimle ilgili temel kavramlar Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum Araştırma
4. Hafta Temel eğitim ve ortaöğretimle ilgili temel kavramlar Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler
5. Hafta Eğitim bilimleri ile ilgili temel kavramlar Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati
6. Hafta Eğitim bilimleri ile ilgili temel kavramlar Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Görsel Sunum Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ders Saati
7. Hafta Öğrenci-ebeveyn-öğretmen arasında diyalog örnekleri Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati
8. Hafta Ara Sınav 1 Ders Saati
9. Hafta Profesyonel gelişim amaçlı sözel beceriler Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
10. Hafta Profesyonel gelişim amaçlı sözel beceriler Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
11. Hafta Profesyonel gelişim amaçlı yazma becerileri Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
12. Hafta Profesyonel gelişim amaçlı yazma becerileri Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
13. Hafta Profesyonel gelişim amaçlı yazma becerileri Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
14. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
Ders notları
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 Ölçme Yöntemi
PY39 5 0 0 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 3 39
Araştırma 5 5 25
Sözel Anlatım 5 2 10
Ara Sınav 1 1 1 1
Ödev 1 1 0,5 0,5
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0