Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Dijital Teknolojilerin Eğitime Entegrasyonu | MBS16 | 4. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Dr. Öğr. Üyesi İbrahim DUMAN |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu dersin amacı, öğrencilere dijital teknolojilerin eğitim süreçlerine nasıl entegre edilebileceğini öğretmektir. Öğrenciler, teknolojinin eğitimi nasıl dönüştürebileceğini, öğrenme süreçlerini nasıl destekleyebileceğini ve yenilikçi öğretim yöntemlerini nasıl geliştirebileceğini öğreneceklerdir. |
Dersin İçeriği | Ders içeriği, dijital araçların eğitimde kullanımı, online öğrenme platformları, eğitimde yapay zeka, oyun tabanlı öğrenme, sosyal medyanın eğitime entegrasyonu, eğitimde veri analitiği ve dijital içerik oluşturma gibi konuları kapsamaktadır. Ayrıca, öğrenciler, eğitimde dijital araçları kullanarak ders materyali geliştirme ve öğretim stratejileri oluşturma konusunda uygulamalı deneyimler kazanacaklardır. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Öğrenciler, dijital teknolojileri eğitim süreçlerine entegre etme becerisi kazanacaklardır. - Öğrenciler, dijital araçlar ve platformlar kullanarak etkili öğretim materyalleri ve stratejileri geliştirebileceklerdir. - Öğrenciler, eğitimde veri analitiği ve yapay zekayı kullanarak öğrenme süreçlerini iyileştirme yeteneğine sahip olacaklardır. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Dijital Teknolojilerin Eğitimdeki Rolü | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma |
2. Hafta | Online Öğrenme Platformları ve LMS | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati |
3. Hafta | Eğitimde Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Ders Saati |
4. Hafta | Oyun Tabanlı Öğrenme ve Eğitsel Oyunlar | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
5. Hafta | Sosyal Medyanın Eğitimde Kullanımı | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
6. Hafta | Dijital İçerik Geliştirme ve Multimedya Kullanımı | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
7. Hafta | Eğitimde Veri Analitiği ve Öğrenme Analitiği | Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
8. Hafta | Vize Sınavı | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
9. Hafta | Eğitimde Mobil Uygulamalar ve Taşınabilir Teknolojiler | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
10. Hafta | E-Kitaplar ve Dijital Kütüphaneler | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
11. Hafta | Öğretim Stratejilerinde Dijital Araçların Kullanımı | Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
12. Hafta | Dijital Güvenlik ve Mahremiyet | Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
13. Hafta | Eğitimde Yenilikçi Uygulamalar ve Gelecek Trendleri | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati Araştırma |
14. Hafta | Final | Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
Dijital Eğitim: Eğitimde Teknoloji Kullanımı ve Yenilikçi Yaklaşımlar |
Eğitimde Teknoloji ve Dijital Dönüşüm |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|
PY35 | 5 | 0 | 0 | 0 | - |
PY36 | 5 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 10 | 6 | 60 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 4 | 4 | 16 |
Ara Sınav 1 | 1 | 0,5 | 0,5 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |