Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Açık ve Uzaktan Öğrenme MBS15 4. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim DUMAN
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, açık ve uzaktan eğitimin önemini açıklamak, öğretim sürecinde açık ve uzaktan eğitimin kullanımını, birey motivasyonu ve öğrenmesi üzerindeki etkisinin açıklanması açıklanmaktadır.
Dersin İçeriği Bu dersin içeriğini, açık ve uzaktan eğitimin tanımı; Açık ve uzaktan eğitimin önemi; geçmişten günümüze açık ve uzaktan eğitim kullanımı (Örnek ve uygulamalar); Açık ve uzaktan eğitim ve öğrenme; Açık ve uzaktan eğitim ve öğrenen motivasyonu; farklı ülkelerde açık ve uzaktan eğitim uygulamaları oluşturmaktadır.
Ders Öğrenme Kazanımları - Açık ve uzaktan eğitimin tanımını yapar
- Öğrenciler, eğitimde yenilikçi girişim projeleri geliştirme ve uygulama becerisi kazanacaklardır.
- Öğrenciler, girişimcilik ekosistemini ve iş modeli oluşturma sürecini kavrayacaklardır.
- Açık ve uzaktan eğitimin önemini açıklar
- Açık ve uzaktan eğitim arasındaki farklılıkları açıklayabilir.
- Öğrenciler, girişimcilikte risk yönetimi, finansman kaynakları ve liderlik becerileri konusunda yetkinlik kazanacaklardır.
- Geçmişten günümüze açık ve uzaktan eğitimin kullanımı açıklayabilir
- Geçmiş ve günümüz açık ve uzaktan eğitim kullanımlarını karşılaştırır
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Açık ve uzaktan eğitime ilişkin temel kavramlar Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
2. Hafta Açık ve uzaktan eğitim; benzerlikler ve farklılıklar Araştırma Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
3. Hafta Geçmişte açık ve uzaktan eğitimin kullanımı Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma
4. Hafta Günümüzde açık ve uzaktan eğitimin kullanımı Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
5. Hafta Öğrenme, açık ve uzaktan eğitim ilişkisi Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ders Saati
6. Hafta Öğrenen motivasyonu, açık ve uzaktan eğitim Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma
7. Hafta Açık ve uzaktan eğitimde kullanılan araçlar Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
8. Hafta Ara Sınav 1 Ders Saati
9. Hafta Açık ve uzaktan eğitimde kullanılan araçlar Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
11. Hafta Farklı kurumlarda açık ve uzaktan eğitim uygulamalarını Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Ders Saati
13. Hafta Farklı kurumlarda açık ve uzaktan eğitim uygulamalarını Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım
14. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
Girişimcilik: Yenilikçi Düşünce ve Uygulamalar
Eğitimde Yenilikçilik ve Girişimcilik
Sayılan, F. (2006). Herkes için eğitim: Yaşam boyu öğrenme bağlamında Türkiye’de temel eğitim sorunu. Fevziye Sayılan ve Ahmet Yıldız (Haz.). Yaşam boyu öğrenme içinde.(ss. 106- 116). Ankara: Pegem A Yayıncılık. İşman, A. (2008). Uzaktan eğitim. Pegem Akademi. Bozkurt, A. (2013). Açık ve uzaktan öğretim: Web 2.0 ve sosyal ağların etkileri. Akademik Bilişim, 13, 23-25. Akdemir, O. (2011). Yükseköğretimimizde uzaktan eğitim. Yükseköğretim ve Bilim Dergisi, 1(2), 69-71.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 DK6 DK7 DK8 Ölçme Yöntemi
PY35 3 0 0 0 0 0 0 0 0 -
PY36 5 0 0 0 0 0 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 3 39
Araştırma 5 2 10
Diğer Faaliyetler 5 5 25
Sözel Anlatım 1 0,5 0,5
Ara Sınav 1 1 1 1
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0