Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Matematik Öğretirken Öğrenme | MAES16 | 4. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 4,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Doç. Dr. EMİNE NUR ÜNVEREN BİLGİÇ |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu dersin amacı, öğrencilere matematiksel öğretim süreçlerinde hem öğretmenin hem de öğrenmenin bir arada gerçekleştiği öğretim ortamı sunarak deneyim elde etmelerini sağlamaktır. |
Dersin İçeriği | Matematiksel düşünmenin doğasını açıklar. Matematik öğrenmenin anlamını açıklar. Matematik öğretmenin anlamını açıklar.Matematik öğretiminin amacını ifade eder. Matematik öğretiminin tarihçesini ifade eder. Öğrenme ve öğretim yaklaşımlarının matematik öğretimine yansımalarını açıklar. Matematik öğretiminde temel becerileri açıklar.Matematik eğitiminde güncel eğilimler ve sorunları tartışır. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Matematiksel düşünmenin doğasını açıklar. - Matematik öğrenmenin anlamını açıklar. - Matematik öğretmenin anlamını açıklar.Matematik öğretiminin amacını ifade eder. - Matematik öğretiminin tarihçesini ifade eder. - Öğrenme ve öğretim yaklaşımlarının matematik öğretimine yansımalarını açıklar. - Matematik öğretiminde temel becerileri açıklar.Matematik eğitiminde güncel eğilimler ve sorunları tartışır. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Alan Taraması: Öğretmen Bilgisi ve Yeterlilikleri Ne Olmalı? | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
2. Hafta | Araştırmaların İncelenmesi: Öğretmenlerin Mesleki Gelişimleri | Diğer Faaliyetler Ders Saati |
3. Hafta | Araştırmaların İncelenmesi SUNU: Ders İmecesi Yoluyla Öğretirken Öğrenme | Diğer Faaliyetler Ders Saati Sözel Anlatım |
4. Hafta | Araştırmaların İncelenmesi SUNU: Eylem Araştırması Yoluyla Öğretirken Öğrenme | Ders Saati Araştırma |
5. Hafta | Araştırmaların İncelenmesi SUNU: Yansıtma (Deneyimden hareketle öğrenme) Yoluyla Öğretirken Öğrenme | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
6. Hafta | Araştırmaların İncelenmesi SUNU: Öğretmenlerin Fark Etme Becerisi | Ders Saati Araştırma |
7. Hafta | Dörtgenler ile İlgili Pilot Çalışmanın Analizi | Ders Saati Sözel Anlatım |
8. Hafta | Ara Sınav | Ders Saati |
9. Hafta | Araştırmaların İncelenmesi SUNU: Matematiksel Görevlerin Öğretimdeki Yeri ve Önemi Dörtgenler ana çalışmanın videolarının izlenmesi | Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler |
10. Hafta | Araştırmaların İncelenmesi SUNU: Çok çözümlü Problemlerin Öğretimdeki Yeri ve Önemi Dörtgenler Ana çalışmanın videolarının izlenmesi | Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
11. Hafta | Dörtgenler ana çalışmanın videolarının izlenmesi ve analizi | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
12. Hafta | Makale yazıma | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
13. Hafta | Makale yazıma | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
14. Hafta | Makale yazma | Ders Saati |
Van De Walle, J. A. (2004). Elementary and middle school mathematics. (5th Ed.) Boston: Allyn and Bacon. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | DK5 | DK6 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
PY29 | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY33 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Sözel Anlatım | 14 | 1 | 14 |
Görsel Sunum | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Kısa Sınav 1 | 14 | 1 | 14 |
Final | 3 | 2 | 6 |
Uygulama | 11 | 1 | 11 |
Toplam İş Yükü | 102 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 4,0 |