Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Matematik Öğretirken Öğrenme MAES16 3. Yarıyıl 2 + 0 2,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi yüz yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. EMİNE NUR ÜNVEREN BİLGİÇ
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilere matematiksel öğretim süreçlerinde hem öğretmenin hem de öğrenmenin bir arada gerçekleştiği öğretim ortamı sunarak deneyim elde etmelerini sağlamaktır.
Dersin İçeriği Matematiksel düşünmenin doğasını açıklar. Matematik öğrenmenin anlamını açıklar. Matematik öğretmenin anlamını açıklar.Matematik öğretiminin amacını ifade eder. Matematik öğretiminin tarihçesini ifade eder. Öğrenme ve öğretim yaklaşımlarının matematik öğretimine yansımalarını açıklar. Matematik öğretiminde temel becerileri açıklar.Matematik eğitiminde güncel eğilimler ve sorunları tartışır.
Ders Öğrenme Kazanımları - Matematiksel düşünmenin doğasını açıklar.
- Matematik öğrenmenin anlamını açıklar.
- Matematik öğretmenin anlamını açıklar.Matematik öğretiminin amacını ifade eder.
- Matematik öğretiminin tarihçesini ifade eder.
- Öğrenme ve öğretim yaklaşımlarının matematik öğretimine yansımalarını açıklar.
- Matematik öğretiminde temel becerileri açıklar.Matematik eğitiminde güncel eğilimler ve sorunları tartışır.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Alan Taraması: Öğretmen Bilgisi ve Yeterlilikleri Ne Olmalı? Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
2. Hafta Araştırmaların İncelenmesi: Öğretmenlerin Mesleki Gelişimleri Ders Saati Diğer Faaliyetler
3. Hafta Araştırmaların İncelenmesi SUNU: Ders İmecesi Yoluyla Öğretirken Öğrenme Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
4. Hafta Araştırmaların İncelenmesi SUNU: Eylem Araştırması Yoluyla Öğretirken Öğrenme Ders Saati Araştırma
5. Hafta Araştırmaların İncelenmesi SUNU: Yansıtma (Deneyimden hareketle öğrenme) Yoluyla Öğretirken Öğrenme Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
6. Hafta Araştırmaların İncelenmesi SUNU: Öğretmenlerin Fark Etme Becerisi Ders Saati Araştırma
7. Hafta Dörtgenler ile İlgili Pilot Çalışmanın Analizi Ders Saati Sözel Anlatım
8. Hafta Ara Sınav Ders Saati
9. Hafta Araştırmaların İncelenmesi SUNU: Matematiksel Görevlerin Öğretimdeki Yeri ve Önemi Dörtgenler ana çalışmanın videolarının izlenmesi Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati
10. Hafta Araştırmaların İncelenmesi SUNU: Çok çözümlü Problemlerin Öğretimdeki Yeri ve Önemi Dörtgenler Ana çalışmanın videolarının izlenmesi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
11. Hafta Dörtgenler ana çalışmanın videolarının izlenmesi ve analizi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
12. Hafta Makale yazıma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma
13. Hafta Makale yazıma Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
14. Hafta Makale yazma Ders Saati
Kaynaklar
Van De Walle, J. A. (2004). Elementary and middle school mathematics. (5th Ed.) Boston: Allyn and Bacon.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 DK6 Ölçme Yöntemi
PY29 4 0 0 0 0 0 0 -
PY33 3 0 0 0 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 3 42
Sözel Anlatım 14 1 14
Görsel Sunum 14 1 14
Ara Sınav 1 1 1 1
Kısa Sınav 1 14 1 14
Final 3 2 6
Uygulama 11 1 11
Toplam İş Yükü 102
Dersin AKTS Kredisi 4,0