Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Mesleki İngilizce | SGK11 | 5. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli Grup |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Doç. Dr. Aslıhan KUYUMCU VARDAR |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Yabancı dilde sözlü, yazılı, kişilerarası, teknolojik ve istihdama yönelik iletişim yetkinliği geliştirilmek. |
Dersin İçeriği | Temel İngilizce okuma-yazma-dinleme becerileri; çocuk gelişimi ve evreleri ile ilgili temel kavramlar; temel eğitim ve ortaöğretimle ilgili temel kavramlar; eğitim bilimleri ile ilgili temel kavramlar; öğrenci-ebeveyn-öğretmen arasında diyalog örnekleri; akademik içerikli metinleri dinleme ve anlama teknikleri (youtube, teachertube, tedx konuşmaları vd.); profesyonel gelişim amaçlı sözel beceriler (kelime bilgisi, kalıplar vd.); yazma becerileri (dilekçe yazma, rapor hazırlama, cv oluşturma, kısa mesaj yazma, ders hedefleri oluşturma vd.); okuma becerileri (web 2.0 araçları kullanarak yazılı metinleri okuma vb.); ilgili öğretmenlik alanında çeviri çalışmaları. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Temel düzeyde kendilerini İngilizce ifade edebilir. - Temel eğitim ve ortaöğretimle ilgili temel kavramları İngilizce açıklayabilir. - Öğrenci-ebeveyn-öğretmen arasındaki sözlü iletişimi İngilizce sürdürebilir. - Dinledikleri akademik içerikli İngilizce metinleri anlayabilir. - Profesyonel gelişim amaçlı etkinliklerde kendilerini sözlü ve yazılı ifade edebilir. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Giriş | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
2. Hafta | Çocuk gelişimi ve evreleri ile ilgili temel kavramlar | Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
3. Hafta | Temel eğitim ve ortaöğretimle ilgili temel kavramlar | Görsel Sunum Araştırma Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
4. Hafta | Temel eğitim ve ortaöğretimle ilgili temel kavramlar | Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Araştırma Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
5. Hafta | Eğitim bilimleri ile ilgili temel kavramlar | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
6. Hafta | Eğitim bilimleri ile ilgili temel kavramlar | Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ders Saati |
7. Hafta | Öğrenci-ebeveyn-öğretmen arasında diyalog örnekleri | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati Sözel Anlatım Araştırma Görsel Sunum |
8. Hafta | Ara Sınav 1 | Ders Saati |
9. Hafta | Profesyonel gelişim amaçlı sözel beceriler | Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
10. Hafta | Profesyonel gelişim amaçlı sözel beceriler | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma |
11. Hafta | Profesyonel gelişim amaçlı yazma becerileri | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım |
12. Hafta | Profesyonel gelişim amaçlı yazma becerileri | Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
13. Hafta | Profesyonel gelişim amaçlı yazma becerileri | Görsel Sunum Ders Saati Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
14. Hafta | Final | Ders Saati |
Ders notları |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | DK5 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|---|---|
PY39 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 13 | 3 | 39 |
Araştırma | 5 | 5 | 25 |
Sözel Anlatım | 5 | 2 | 10 |
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Ödev 1 | 1 | 0,5 | 0,5 |
Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |