Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
İklim Değişikliği Eğitimi | GKS48 | 3. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Uzaktan |
Dersin Koordinatörü |
Doç. Dr. Harika Özge ARSLAN |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu ders, iklim değişikliğinin ardındaki bilimin, etkilerinin ve potansiyel çözümlerinin anlaşılmasını hedeflemektedir. Öğretmen adaylarının iklim değişikliği konusunda bilinçlenmelerini, sınıflarında disiplinlerarası bir yaklaşımla iklim değişikliği eğitimi vermeleri için gerekli becerileri kazanmalarını amaçlamaktadır. İklim değişikliğine karşı harekete geçme konusunda öğretmen adaylarını güçlendirmeyi planlamaktadır. |
Dersin İçeriği | Ders, iklim değişikliğinin bilimsel temelleri, küresel etkileri, yerel düzeydeki sonuçları ve eğitimdeki rolü gibi konuları içerecektir. Ayrıca, katılımcılar, iklim değişikliği ile ilgili eğitim materyalleri geliştirme ve uygulama becerilerini kazanacaklardır. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Katılımcılar, iklim değişikliğinin temel kavramlarını ve etkilerini anlayacaklardır. - Katılımcılar, iklim değişikliğinin temel kavramlarını ve etkilerini anlayacaklardır. - Öğrenciler, iklim değişikliği ile ilgili eğitim materyalleri geliştirebileceklerdir. - Öğrenciler, iklim değişikliği ile ilgili eğitim materyalleri geliştirebileceklerdir. - Katılımcılar, iklim değişikliği konusunu etkili bir şekilde öğretme becerisi kazanacaklardır. - Katılımcılar, iklim değişikliği konusunu etkili bir şekilde öğretme becerisi kazanacaklardır. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Dersin tanıtımı, ödev ve sorumlulukların paylaşılması, İklim değişikliğine Giriş | Sözel Anlatım Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
2. Hafta | İklim Değişikliğinin Bilimsel Temelleri | Araştırma Ders Saati Sözel Anlatım |
3. Hafta | İklim Değişikliğinin Bilimsel Temelleri | Görsel Sunum Sözel Anlatım Araştırma Ders Saati |
4. Hafta | İklim Değişikliği ve Ekosistemler | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
5. Hafta | İklim değişikliğine ilişkin çevre politikaları | Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum |
6. Hafta | İklim Değişikliğinin Yerel Etkileri | Ders Saati Görsel Sunum Araştırma Sözel Anlatım |
7. Hafta | İklim Değişikliğinin İnsan sağlığına etkileri | Sözel Anlatım Ders Saati Araştırma |
8. Hafta | Ekolojik ayak izi, Karbon ayak izi ve Sanal su | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
9. Hafta | Vize Sınavı | Ders Saati |
10. Hafta | İklim değişikliği ve Sürdürülebilirlik | Ders Saati Araştırma |
11. Hafta | İklim Değişikliği ile Mücadelede Öğretmenlerin Rolü | Araştırma Görsel Sunum Ders Saati |
12. Hafta | İklim Değişikliği eğitimi | Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
13. Hafta | İklim değişikliği öğretim stratejileri ve disiplinlerarası etkinlikler | Ders Saati Görsel Sunum Araştırma |
14. Hafta | İklim değişikliği öğretim stratejileri ve disiplinlerarası etkinlikler | |
15. Hafta | Final | Ders Saati |
IPCC. (2021). Climate Change 2021: The Physical Science Basis. Cambridge University Press. |
UNESCO. (2019). Education for Sustainable Development Goals: Learning Objectives. UNESCO Publishing. |
Cordero, E. C. (2018). Climate Change Education: A Guide for Teachers. Springer. |
IPCC. (2021). Climate Change 2021: The Physical Science Basis. Cambridge University Press. |
UNESCO. (2019). Education for Sustainable Development Goals: Learning Objectives. UNESCO Publishing. |
Cordero, E. C. (2018). Climate Change Education: A Guide for Teachers. Springer. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|
PY40 | 3 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 14 | 2 | 28 |
Araştırma | 1 | 2,5 | 2,5 |
Ödev 1 | 1 | 2 | 2 |
Final | 1 | 2 | 2 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |