Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Yabancı Dilde Akademik Okuma/Yazma GKS45 3. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Özge ÜNVER
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, katılımcılara yabancı bir dilde akademik okuma ve yazma becerilerini geliştirmektir. Öğrenciler, akademik metinleri analiz etme, eleştirel düşünme ve akademik yazım kurallarına uygun içerikler oluşturma yeteneği kazanacaklardır.
Dersin İçeriği Ders, akademik metinlerin yapısı, kaynak kullanımı, atıf yöntemleri, makale yazımı ve dilbilgisi kuralları gibi konuları kapsayacaktır. Ayrıca, katılımcılar, örnek metinler üzerinden okuma alıştırmaları yapacak ve çeşitli yazım türlerini deneyimleyeceklerdir.
Ders Öğrenme Kazanımları - Katılımcılar, akademik metinlerin yapısını ve içeriklerini analiz edebileceklerdir.
- Öğrenciler, akademik yazım kurallarına uygun içerikler üretebileceklerdir.
- Katılımcılar, yabancı dilde eleştirel okuma becerileri kazanacaklardır.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Akademik Okuma/Yazmaya Giriş Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
2. Hafta Akademik Metinlerin Yapısı Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati
3. Hafta Kaynak Kullanımı ve Atıf Yöntemleri Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
4. Hafta Eleştirel Okuma Becerileri Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
5. Hafta Paragraf Yazma Teknikleri Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
6. Hafta Makale Yazımında Planlama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
7. Hafta Dilbilgisi ve Yazım Kuralları Diğer Faaliyetler Ders Saati Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
8. Hafta Vize Sınavı Ders Saati
9. Hafta Okuma Alıştırmaları ve Analiz Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum
10. Hafta Farklı Yazım Türleri Görsel Sunum Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
11. Hafta Akademik Dili Kullanma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım
12. Hafta Revizyon ve Düzenleme Teknikleri Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
13. Hafta Uygulamalı Yazım Projesi Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati
14. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
Swales, J. M., & Feak, C. B. (2012). Academic Writing for Graduate Students: Essential Tasks and Skills. University of Michigan Press.
Wall, D. (2013). Reading and Writing for Academic Purposes. Routledge.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY39 5 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 3 42
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 14 2 28
Araştırma 1 2,5 2,5
Ara Sınav 1 1 2 2
Uygulama DS 1 2 2
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0