Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Rusca I GKS39 3. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Aynur AĞÖREN
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Öğrencilere Rus Dili gramerinin ana konularını öğretmek.
Dersin İçeriği Basit Rusça gramer
Ders Öğrenme Kazanımları - Öğrenciler basit Rusça gramer konularını kavrarlar
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Kiril alfabesi Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati
2. Hafta Kiril alfabesi Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati
3. Hafta Kiril alfabesi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler
4. Hafta Kiril alfabesi Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati
5. Hafta Kiril alfabesi Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
6. Hafta Rusçada sesler Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
7. Hafta Rusçada sesler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Araştırma
8. Hafta Vize Sınavları Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler
9. Hafta Pratiğe yönelik Rusça diyaloglar Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
10. Hafta Pratiğe yönelik Rusça diyaloglar Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
11. Hafta Pratiğe yönelik Rusça diyaloglar Sözel Anlatım Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
12. Hafta Pratiğe yönelik Rusça diyaloglar Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler
13. Hafta Pratiğe yönelik Rusça diyaloglar Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
14. Hafta Final Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler
Kaynaklar
Öğretim elemanı ders notları
Havronina- Şiroçenskaya "Russian İn Exercisess" (2001) Multilingual.İstanbul Prof.Dr.Tatyana Kirilova,(2003) Russian verbal expression expression.Multilingual. * Миллер Л., Политова Л. (2009)Жили-были.Zlatoust, St.Petersburg.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 Ölçme Yöntemi
PY39 5 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 3 39
Araştırma 5 5 25
Sözel Anlatım 1 1 1
Görsel Sunum 3 3 9
Ara Sınav 1 1 1 1
Ara Sınav 2 1 0,5 0,5
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0