Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Almanca | GKS38 | 3. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Almanca |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Öğr. Gör. Ahmet KÜÇÜK |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Dersin genel amacı, öğrencilerin Avrupa Birliği Dil Ölçütleri’ne göre A1 seviyesinde (Başlangıç Düzeyinde) iletişim kurmasına yardımcı olacak Almanca temel dil becerilerini kazandırmaktır. |
Dersin İçeriği | Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ülkeler, uyruklar, meslekler, aile, duygular, yiyecekler ve içecekler, renkler ve giysiler ve günlük rutinler. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Seviyeye uygun bir okuma parçasını okuyup anlayabilir. - Günlük konuşmalarda sıkça kullanılan fiilleri cümle içinde kullanabilir. - Almanya’nın coğrafi yapısı hakkında bilgi edinir, Avrupa’daki şehir ve ülke isimlerini öğrenir. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Almancada alfabe ve harf grupları, telaffuzdaki vurgular | Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler |
2. Hafta | Coğrafya bilgisi, Avrupa ülkeleri ve uluslararası sözcükler | Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler |
3. Hafta | Uluslararası sözcükler, Okul içerisinde kullanılan araç ve gereçler, Belirli ve belirsiz Artikeller, İsmin çoğul durumları, Olumsuz cümle | Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler |
4. Hafta | Sayılar, Adres bilgileri verme, Şimdiki zaman, yardımcı fiiller | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
5. Hafta | Kişi ve soru zamirleri, ismin -i hali, emir cümlesi | Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler |
6. Hafta | Okul araç gereçleri, Sınıf ortamında dil kullanımı, Önekli ayrılabilir fiiller | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
7. Hafta | Haftalık ders planı ve dersler, İyelik zamirleri | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
8. Hafta | Ara Sınav 1 | Ders Saati |
9. Hafta | Saatler, cümle içersinde zaman belirteçleri | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
10. Hafta | Haftalık planlar, Kendi kendine diyalog oluşturma ve sunma | Görsel Sunum Sözel Anlatım |
11. Hafta | Boş zaman, sözleşme ve buluşmalar | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
12. Hafta | Okul içindeki bölümler, Yön bulma, İsmin -e/a ve -de/da haline göre edatların kullanımı | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
13. Hafta | Sözleşme, Davet, Doğum günü, Sıra sayı sıfatları, aylar, mevsimler | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
14. Hafta | Final | Ders Saati |
1. Menschen: Deutsch als Fremdsprache A1 1: Kursbuch [mit Lerner-DVD-ROM], Evans, S., Pude, A., & Specht, F.(2012) Hueber Verlag. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|
PY39 | 5 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 13 | 3 | 39 |
Araştırma | 5 | 5 | 25 |
Sözel Anlatım | 1 | 1 | 1 |
Görsel Sunum | 3 | 3 | 9 |
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav 2 | 1 | 0,5 | 0,5 |
Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |