Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Etkili Sunum Teknikleri GKS32 3. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi yüz yüze
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Nurgül SOYDAŞ
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Öğrencilerin, başarılı ve etkili sunum yapabilmelerini sağlamaya yönelik gerekli teorik bilgiyi ve uygulama becerisini kazanmasını temin etmek.
Dersin İçeriği Ders kapsamında, başarılı bir sunumun gerçekleştirilmesinde önem taşıyan unsurlar ele alınacaktır. Genel sunum planının hazırlanması, dinleyicilerin analizi, sunumda sesi doğru ve etkili kullanabilme, beden dilinin etkin kullanımı, sunum korkusunun yenilmesine yönelik tedbirler incelenecektir.
Ders Öğrenme Kazanımları - Halkla ilişkiler ve Reklam disiplininin ilişkili olduğu diğer disiplinlerin temel kavramlarını kavrayabilme ve reklam disipliniyle olan bağlantılarını kurabilme
- Topluluk önünde sunum yapabilme, düşüncelerini net bir şekilde ifade edebilme, takım çalışmasında yer alabilme, karşılaşılan sorunların çözümüne katkı sunabilme gibi çeşitli iletişim becerilerini elde edebilme
- İlgi ve yetenekleri diğer mesleklere transfer edebilir, giderek daha da teknolojik ve bilgi tabanlı olan bir toplumda liderlik rolü üstlenebilir.
- Evrensel düzeyde araştırma yapabilir.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Sunum Kavramı-İyi Bir Konuşmacı ve İyi Bir Konuşmanın Özellikleri Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
2. Hafta Sunum Korkusu-Sunum Korkusunu Aşmak İçin Alınması Gereken Tedbirler Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
3. Hafta Sunum Konusunun Belirlenmesi Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler
4. Hafta Dinleyici Analizinin Gerçekleştirilmesi Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
5. Hafta Sunum Yeri ve Sunum Zamanlamasının Planlanması Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
6. Hafta Sunum Türleri-Sunum Biçimine Karar Verilmesi Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler
7. Hafta Sunumun Başlangıcı-Konuşmanın Giriş Bölümünün Hazırlanması Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler
8. Hafta Ara Sınav 1 Ders Saati
9. Hafta Genel Sunum Planının Hazırlanması Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
10. Hafta Sunumun Gelişme Bölümünün Hazırlanması Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
11. Hafta Sunumun Sonuç Bölümünün Hazırlanması Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
12. Hafta Sunumda Soru Sorma ve Sorulara Yanıt Verme Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
13. Hafta Sunum Notları /Kartları Hazırlanması Ve Kullanılması Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
14. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
- Demet Gürüz, Ayşen Temel Eğinli, Etkili Sunum Teknikleri , Detay Yayıncılık, 2010. - Christina Stuart, Başarıya Giden Yolda Etkili Konuşma Yöntemleri, Alfa Yayınları, 2002
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 Ölçme Yöntemi
PY35 5 0 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 3 39
Araştırma 5 5 25
Sözel Anlatım 1 1 1
Görsel Sunum 3 3 9
Ara Sınav 1 1 1 1
Ara Sınav 2 1 0,5 0,5
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0