Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Çince II | GKS31 | 3. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Diğer |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Doktor Öğretim Görevlisi Emrullah SEVİM |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Mandarin Çince (Çin resmin dili) , HSK (Yabancıların Çince Seviye Tesbit Sınavı)1. seviyesinin ikinci adımını oluşturan bu derste amaçlanan, öğrenciye günlük hayatta gerekli olabilecek durumlarda kendini ifade edebilme (yazılı / sözlü) ve anlama (yazılı / sözlü) beceresi kazandırılmasıdır. |
Dersin İçeriği | Öğrenciler Çince olarak Biri hakkında bilgi vermek, Günlük aktivitelerinden bahsetmek, İyelik zamirleri, isaret zamirleri Soru kaliplari, Yön tarif etmek, Alisveris yapmak, siparis vermek Fiyat sormak gibi konularda bilgi edinirler. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Temel ihtiyaçları ve ilgileri ile ilişkili düz metinleri/karşılıklı konuşma metinlerini yorumlayabilecektir. - Sosyal etkileşimleri için gerekli kelimeleri kullanabilecektir. - Günlük yaşamda kullanılan konuşma dilini tanır. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Kendini tanıtmak. Birini tanıtmak. Selamlasma | Görsel Sunum Araştırma Sözel Anlatım |
2. Hafta | Simdiki zaman. olumlu ve olumsuz cümle yapisi. Disi-erkek artikeller, tekil /çoğul nesne. | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
3. Hafta | Biri hakında bilgi vermek ve istemek. Soru sorma. | Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler |
4. Hafta | Tercihleri ifade etmek. Işinden ve ailesinden bahsetmek | Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım |
5. Hafta | Günlük aktivitelerinden bahsetmek Ülkesinden bahsetmek. Saat ve tarih söylemek. | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
6. Hafta | Teklif sunmak, bir teklifi kabul etmek. | Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
7. Hafta | Bir teklifi reddetmek. Soru sormak/cevap vermek. Bir aktivite progamı belirlemek. | Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
8. Hafta | Ara Sınav 1 | Ders Saati |
9. Hafta | Iyelik zamirleri, isaret zamirleri Soru kaliplari | Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım |
10. Hafta | Dönüşümlü fiiler. Emir kipi. | Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler |
11. Hafta | Günlük programı hakında bilgi vermek. Açıklama yapmak. | Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
12. Hafta | Yön tarif etmek, harita üzerinde ülke ve sehirleri belirtmek. Adres sormak. | Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler |
13. Hafta | Alisveris yapmak, siparis vermek Fiyat sormak | Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler |
14. Hafta | Final | Ders Saati |
New Practical Chinese Reader Textbook-1, Beijing Language and Culture University Press, LUİ Xun, 2. Kez baskısı, 2017; New Practical Chinese Reader Workbook-1 , Beijing Language and Culture University Press, LUİ Xun, 2. Kez baskısı, Ocak 2017. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|
PY39 | 5 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 13 | 3 | 39 |
Araştırma | 5 | 5 | 25 |
Sözel Anlatım | 1 | 1 | 1 |
Görsel Sunum | 3 | 3 | 9 |
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav 2 | 1 | 0,5 | 0,5 |
Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |