1. Hafta |
Ders tanıtımı ve gereklilikleri | Örnek metinlerle edebi terimlere genel bakış |
Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
2. Hafta |
Alegori (Animal Farm'dan örnekler), Aliterasyon (Poe'nun şiirlerinden örnekler), İmgeleme (Yeats'ten örnekler) |
Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
3. Hafta |
Analoji (Shakespeare'den örnekler), Asonans (Dylan Thomas'tan örnekler) |
Görsel Sunum Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Uygulama |
4. Hafta |
Atmosfer (Gothic romanlardan örnekler), Balad (Coleridge'den örnekler), Karakterizasyon (Dickens'tan örnekler) |
Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum Uygulama Araştırma |
5. Hafta |
İkili Mısra (Marvel'dan örnekler), Mecazi Dil (çeşitli kaynaklardan örnekler) |
Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım |
6. Hafta |
Öngörü (Steinbeck'ten örnekler), İmgelem (Wordsworth'ten örnekler), Tersine Çevirme (Milton'dan örnekler) |
Uygulama Ders Saati Araştırma Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
7. Hafta |
Ara sınav |
Diğer Faaliyetler |
8. Hafta |
İroni (Swift'ten örnekler), Metafor (Blake'ten örnekler), Vezin (Tennyson'dan örnekler) |
Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Uygulama |
9. Hafta |
Yansıma (Carroll'dan örnekler), Kişileştirme (Shelley'den örnekler) |
Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Araştırma Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
10. Hafta |
Olay Örgüsü (Hemingway'den örnekler), Bakış Açısı (James Joyce'tan örnekler), Nakarat (Ballad örnekleri) |
Sözel Anlatım Ders Saati Uygulama Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma |
11. Hafta |
Kafiye (Sonnet örnekleri), Ritim (Whitman'dan örnekler), Pilot Test |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati |
12. Hafta |
Benzetme (Frost'tan örnekler), Sone (Shakespeare ve Petrarch'tan örnekler) |
Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum |
13. Hafta |
Üslup (Hemingway ve Faulkner karşılaştırması), Sembolizm (Hawthorne'dan örnekler) |
Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama |
14. Hafta |
Tema (çeşitli örnekler), Ton (Conrad'dan örnekler) |
Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım |