Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Sosyal Psikolojide Seçme Konular I PSİ437 7. Yarıyıl 3 + 0 3,0 5,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli Grup
Dersin Verilişi Örgün
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. SEDEF ÜNSAL SEYDOOĞULLARI
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Dersin amacı, öğrencilerin Sosyal Psikoloji I ve II zorunlu derslerinde öğrendikleri konuları disiplinler arası bağlantılarla pratiğe yönelik olarak derinleştirmek ve yeni konularla ilişkilendirmektir.
Dersin İçeriği Bu ders kapsamında sosyal etki, uyma, algılar, azınlıklar, gruplar arası süreçler gibi konular işlenecektir.
Ders Öğrenme Kazanımları - Sosyal psikoloji alanında yapılan geçmiş ve yeni çalışmaları öğrenir.
- Sosyal etki ve uyma tutum ve tutum değişimini bilir.
- Liderlik kuramlarını bilir.
- Bir tutum olarak önyargının duygusal, bilişsel ve davranışsal boyutlarını nedenleri ve sonuçları ile birlikte eleştirel olarak çözümler
- Sosyal psikoloji kuramlarını toplumsal-bireysel pratik sonuçlarıyla birlikte irdeler.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Giriş Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati
2. Hafta Araştırma Yöntemleri Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati
3. Hafta Sosyal Etki Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
4. Hafta Uyma Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
5. Hafta Kabul ve İtaat Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler
6. Hafta Tutumlar Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler
7. Hafta Tutum değişimi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler
8. Hafta ARA SINAV Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler
9. Hafta Azınlıklar Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler
10. Hafta Gruplararası İlişkiler Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
11. Hafta Gruplararası İlişkiler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati
12. Hafta Toplumsal Cinsiyet Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler
13. Hafta Sosyal Algı ve Atıflar Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
14. Hafta Genel Değerlendirme Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
Kaynaklar
Bilgin, N. (2014). Sosyal Psikoloji. Ege Üniversitesi Yayınları.
Sakallı, N. (2016). Sosyal Etkiler: Kim Kimi Nasıl Etkiler? İmge Kitabevi.
Aronson, E., Wilson, T. D. ve Akert, R. M. (2012). Sosyal Psikoloji. İstanbul: Kaknüs Yayınları.
Hogg, M.A. ve Vaughan, G.M. (2007). Sosyal Psikoloji. (Çev.: İ. Yıldız). Ütopya Yayınevi.
Hortaçsu, N. (2012). En Güzel Psikoloji Sosyal Psikoloji. İmge Kitabevi.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 Ölçme Yöntemi
PY1 4 0 0 0 0 0 -
PY2 3 0 0 0 0 0 -
PY3 4 0 0 0 0 0 -
PY4 4 0 0 0 0 0 -
PY5 5 0 0 0 0 0 -
PY6 3 0 0 0 0 0 -
PY7 3 0 0 0 0 0 -
PY8 3 0 0 0 0 0 -
PY9 3 0 0 0 0 0 -
PY11 5 0 0 0 0 0 -
PY12 4 0 0 0 0 0 -
PY13 3 0 0 0 0 0 -
PY14 5 0 0 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 1 20 20
Ders Saati 14 3 42
Diğer Faaliyetler 1 42 42
Ara Sınav 1 1 3 3
Ödev 1 1 17,5 17,5
Final 1 3 3
Toplam İş Yükü 127,5
Dersin AKTS Kredisi 5,0