Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Tourism Marketing | ATİ303 | 6. Yarıyıl | 3 + 0 | 3,0 | 5,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Dr. Öğr. Üyesi Ramazan KAYA |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu dersin amacı, küreselleşen dünyada sürekli değişen müşteri istek ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek mal ve hizmet üretiminde yaşamsal öneme sahip veriler sağlayan pazarlama bilimini turizm sektöründe karakteristik özelliklerini dikkate alarak öğrencilere çalışma hayatında gerekli olacak bilgiyi verebilmektir. |
Dersin İçeriği | Pazarlamaya giriş ve pazarlama hakkında genel bilgiler, turizm pazarlamasına giriş ve temel kavramlar, turizm pazarlamasının özellikleri ve hedefleri, turizm pazarının yapısı, turistlerin satın alma davranışları, turizm işletmelerinde pazar bölümlemesi, pazar ve pazarlama stratejileri, turizm pazarlama karması elemanları, turizmde pazarlama araştırmaları ve stratejileri, turistik ürün planlaması ve stratejileri, turistik ürün yaşam dönemleri ve stratejileri, turizmde fiyatlandırma kararları, fiyatlandırma yöntemleri ve stratejileri, turizmde dağıtım kanalları ve dağıtım çeşitleri, dağıtım stratejileri, turizm işletmelerinde tutundurma kavramları, tutundurma yöntemleri ve stratejileri, turizm pazarlama politikaları ve ilkeleri turizm işletmelerinde modern pazarlama, veri tabanlı pazarlama, ilişkisel pazarlama ve internetten pazarlama. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Pazarlama Kavramına Giriş | |
2. Hafta | Hizmet Pazarlaması | |
3. Hafta | Turizm Pazarlaması Genel Kavram ve Terimler | |
4. Hafta | Turizm Pazarlama Çevresi | |
5. Hafta | Turizm İşletmelerinde Stratejik Planlama ve Pazarlama Planlaması | |
6. Hafta | Turizm Pazarlama Bilgi Sistemi ve Pazarlama Araştırması | |
7. Hafta | Turistik Tüketici Satın Alma Davranışı | |
8. Hafta | Ara Sınav | |
9. Hafta | Turizm İşletmelerinde Pazar Bölümlendirme, Hedef Pazar Seçme ve Konumlandırma ve ödev uygulama | |
10. Hafta | Turizm Pazarlama Karması Elemanları: Ürün ve ödev uygulama | |
11. Hafta | Turizm Pazarlama Karması Elemanları: Fiyat ve ödev uygulama | |
12. Hafta | Turizm Pazarlama Karması Elemanları: Dağıtım ve ödev uygulama | |
13. Hafta | Turizm Pazarlama Karması Elemanları: Tutundurma ve ödev uygulama | |
14. Hafta | Turizm Pazarlamasında Fiziksel Çevre, Süreç Yönetimi ve İnsan ve ödev uygulama |