Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Food and Beverage Management | ATİ302 | 6. Yarıyıl | 3 + 0 | 3,0 | 5,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | İngilizce |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz Yüze |
Dersin Koordinatörü |
Prof. Dr. Muammer MESCİ |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Otel yiyecek içecek departmanı yönetimi, kapsamı, yiyecek içecek yönetim fonksiyonları ve önemleri konularında çalışma hayatında ihtiyaç duyulan bilgilere sahip olmak; yönetim becerileri kazanmak. |
Dersin İçeriği | Yiyecek-içecek endüstrisi, yiyecek içecek işletmelerinde yönetim süreci, mönü planlama, mönü kartları, satın alma, teslim alma, depolama, depodan mal çıkarma, yiyecek içecek kontrolüne giriş, Mutfak planlaması, yiyecek içecek kontrolü, yiyecek maliyet kontrolü, sanitasyon ve gıda güvenliği, yiyecek içecek yönetiminde üretim ve pazarlama. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimine Giriş | |
2. Hafta | Yiyecek içecek İşletmelerinde Yönetim | |
3. Hafta | Yiyecek İçecek Hizmetlerinin Pazarlanması | |
4. Hafta | Yiyecek İçecek Menülerin Oluşturulması | |
5. Hafta | Yiyecek İçeceklerde Menü Planlaması ve Geliştirme | |
6. Hafta | Yiyecek içeceklerde Satın Alma | |
7. Hafta | Yiyecek içeceklerde Depolama | |
8. Hafta | Ara sınav | |
9. Hafta | Yiyecek içeceklerin Hazırlanması | |
10. Hafta | Yiyecek İçeceklerin Servisi | |
11. Hafta | Yiyecek İçeceklerin Sanitasyonu | |
12. Hafta | Yiyecek İçecek Hizmetlerinde Maliyet | |
13. Hafta | Yiyecek İçecek Hizmetlerinde Gelir Kontrolü | |
14. Hafta | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Bütçeleme ve Fiyatlandırma |
Denizer,Dündar,2005; Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara. |
Aktaş, Ahmet,; 2005; Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, 2. Baskı, Antalya. |
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Prof Dr. Adnan Türksoy, Detay Yayıncılık |
SÖKMEN, Alptekin,2010; Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Detay, Ankara |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav 2 | 1 | 1 | 1 |
Ödev 1 | 1 | 5 | 5 |
Final | 1 | 1 | 1 |
Uygulama | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü | 18 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 5,0 |