Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
İnanç Turizmi TOY382 5. Yarıyıl 3 + 0 3,0 5,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi MUHAMMET CANER KAYA
Dersi Verenler Dr. Öğr. Üyesi MUHAMMET CANER KAYA
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, genel olarak turizm sektöründe ve inanç turizminde ortaya çıkan güncel eğilimleri ve gelişmeleri takip etmek ve değerlendirmektir.
Dersin İçeriği İnanç Merkezleri, Camii, Kilise ve Sinagogların Mimari özellikleri
Ders Öğrenme Kazanımları - Farlı İnanç ve Kültürleri Tanımak
- İnanç Merkezlerini ve Dini Mimariyi tanımak
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta İnanç kavramı ve turizm ile ilişkisi Ders Saati Sözel Anlatım
2. Hafta İnanç turizmi ve İnanç turizminin özellikleri Görsel Sunum Sözel Anlatım Ders Saati
3. Hafta Türkiye’de Yer Alan İnanç Turizmi Merkezleri ve İnanç Faaliyetleri Görsel Sunum Araştırma Ders Saati Sözel Anlatım
4. Hafta Müslümanlık İçin Önemli İnanç Turizmi Kaynakları ve İnanç Kutlamaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma
5. Hafta Hristiyanlık İçin Önemli İnanç Turizmi Kaynakları ve İnanç Faaliyetleri Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
6. Hafta Musevilik için Önemli İnanç Kaynakları ve İnanç Faaliyetleri Araştırma Görsel Sunum Sözel Anlatım Ders Saati
7. Hafta Dünyadaki İnanç Turizmi Merkezleri ve İnanç Faaliyetleri Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma
8. Hafta ARASINAV Ders Saati
9. Hafta Hac ve Umre Kavramları ve Turizmdeki Yeri Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma
10. Hafta Dünyada Yer Alan Hac Merkezleri ve Hac Seyahatleri Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum
11. Hafta Helal Kavramı ve Helal Turizm Anlayışı Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum
12. Hafta Helal Gıda, Helal Konseptli Konaklama İşletmeleri ve Helal Standartları Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım Araştırma
13. Hafta Helal Gıda, Helal Konseptli Konaklama İşletmeleri ve Helal Standartları Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma
14. Hafta Değerlendirme Ders Saati
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 Ölçme Yöntemi
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 3 42
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 1 1 1
Araştırma 5 2 10
Sözel Anlatım 14 2 28
Görsel Sunum 13 1 13
Diğer Faaliyetler 5 2,5 12,5
Ara Sınav 1 1 1 1
Ödev 1 8 1 8
Ödev 2 5 1 5
Final 1 1 1
Sınıf İçi Etkinlik 3 2 6
Toplam İş Yükü 127,5