Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
İnanç Turizmi | TOY382 | 5. Yarıyıl | 3 + 0 | 3,0 | 5,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz Yüze |
Dersin Koordinatörü |
Dr. Öğr. Üyesi MUHAMMET CANER KAYA |
Dersi Verenler |
Dr. Öğr. Üyesi MUHAMMET CANER KAYA |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu dersin amacı, genel olarak turizm sektöründe ve inanç turizminde ortaya çıkan güncel eğilimleri ve gelişmeleri takip etmek ve değerlendirmektir. |
Dersin İçeriği | İnanç Merkezleri, Camii, Kilise ve Sinagogların Mimari özellikleri |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Farlı İnanç ve Kültürleri Tanımak - İnanç Merkezlerini ve Dini Mimariyi tanımak |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | İnanç kavramı ve turizm ile ilişkisi | Ders Saati Sözel Anlatım |
2. Hafta | İnanç turizmi ve İnanç turizminin özellikleri | Görsel Sunum Sözel Anlatım Ders Saati |
3. Hafta | Türkiye’de Yer Alan İnanç Turizmi Merkezleri ve İnanç Faaliyetleri | Görsel Sunum Araştırma Ders Saati Sözel Anlatım |
4. Hafta | Müslümanlık İçin Önemli İnanç Turizmi Kaynakları ve İnanç Kutlamaları | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma |
5. Hafta | Hristiyanlık İçin Önemli İnanç Turizmi Kaynakları ve İnanç Faaliyetleri | Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
6. Hafta | Musevilik için Önemli İnanç Kaynakları ve İnanç Faaliyetleri | Araştırma Görsel Sunum Sözel Anlatım Ders Saati |
7. Hafta | Dünyadaki İnanç Turizmi Merkezleri ve İnanç Faaliyetleri | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma |
8. Hafta | ARASINAV | Ders Saati |
9. Hafta | Hac ve Umre Kavramları ve Turizmdeki Yeri | Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma |
10. Hafta | Dünyada Yer Alan Hac Merkezleri ve Hac Seyahatleri | Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum |
11. Hafta | Helal Kavramı ve Helal Turizm Anlayışı | Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum |
12. Hafta | Helal Gıda, Helal Konseptli Konaklama İşletmeleri ve Helal Standartları | Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım Araştırma |
13. Hafta | Helal Gıda, Helal Konseptli Konaklama İşletmeleri ve Helal Standartları | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma |
14. Hafta | Değerlendirme | Ders Saati |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | Ölçme Yöntemi |
---|
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 1 | 1 | 1 |
Araştırma | 5 | 2 | 10 |
Sözel Anlatım | 14 | 2 | 28 |
Görsel Sunum | 13 | 1 | 13 |
Diğer Faaliyetler | 5 | 2,5 | 12,5 |
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Ödev 1 | 8 | 1 | 8 |
Ödev 2 | 5 | 1 | 5 |
Final | 1 | 1 | 1 |