Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Kriz Yönetimi | TOY300 | 5. Yarıyıl | 3 + 0 | 3,0 | 5,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Ders, öğretim üyesi tarafından ders anlatımı ve öğrenci sunumları yapılması şeklinde yürütülür. |
Dersin Koordinatörü |
Doç. Dr. Erkan TAŞKIRAN |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu dersin temel amacı, öğrencilerin, kriz kavramını anlayarak kriz yönetim sürecini derinlemesine öğrenmesi sağlamak ve bunun yanında günümüz iş hayatı ve sektörel konjonktürü göz önüne alarak muhtemel kriz ortamlarında nelere dikkat edilmesini gerektiğini öğrenerek kriz yönetim sürecini başarı ile yapabilmeyi öğrenmektir. |
Dersin İçeriği | Kriz yönetimi dersine yönelik içerik |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Kriz ve kriz yönetimi kavramlarını tanımlayarak kavramsal olarak ifade edebilmek - Krizlerin özelliklerini ve nedenlerini öğrenerek tanımlamak - Kriz yönetim sürecini derinlemesine öğrenerek, muhtemel kriz ortamlarını analiz edebilmek - Kriz yönetimi ekibinin nasıl kurulduğunu öğrenmek - Kriz yönetiminde dikkat edilmesi gerek temel faktörleri öğrenmek - Örnek krizler üzerinden kriz, kriz yönetimi süreci ve başarı koşullarını tartışmak |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Kriz Yönetimi Konusuna Giriş | |
2. Hafta | Krizlerin Oluşumu ve Yönetimi | |
3. Hafta | Örnek Krizler Üzerinde Kriz Yönetim Süreçlerinin Değerlendirilmesi | |
4. Hafta | Örnek Krizler Üzerinde Kriz Yönetim Süreçlerinin Değerlendirilmesi | |
5. Hafta | Örnek Krizler Üzerinde Kriz Yönetim Süreçlerinin Değerlendirilmesi | |
6. Hafta | Örnek Krizler Üzerinde Kriz Yönetim Süreçlerinin Değerlendirilmesi | |
7. Hafta | Örnek Krizler Üzerinde Kriz Yönetim Süreçlerinin Değerlendirilmesi | |
8. Hafta | Ara Sınav | |
9. Hafta | Örnek Krizler Üzerinde Kriz Yönetim Süreçlerinin Değerlendirilmesi | |
10. Hafta | Örnek Krizler Üzerinde Kriz Yönetim Süreçlerinin Değerlendirilmesi | |
11. Hafta | Örnek Krizler Üzerinde Kriz Yönetim Süreçlerinin Değerlendirilmesi | |
12. Hafta | Örnek Krizler Üzerinde Kriz Yönetim Süreçlerinin Değerlendirilmesi | |
13. Hafta | Örnek Krizler Üzerinde Kriz Yönetim Süreçlerinin Değerlendirilmesi | |
14. Hafta | Genel Olarak Krizlerin Değerlendirilmesi |
D.Küçükaltan, Ş.A. Tükeltürk ve G. Çiftçi, (2015), “Otel İşletmelerinde Kriz Yönetimi”, Nobel Yayıncılık, Ankara. |
M.V. Tüz, “Kriz Yönetimi”, Gözden Geçirilmiş 5.Basım, Nobel Yayıncılık, Ankara. |
Doküman | Kriz Yönetimi Ders Planı |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | DK5 | DK6 | Ölçme Yöntemi |
---|
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 1 | 1,5 | 1,5 |
Araştırma | 4 | 3 | 12 |
Görsel Sunum | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav 1 | 1 | 2 | 2 |
Ödev 1 | 4 | 3 | 12 |
Final | 1 | 2 | 2 |
Sınıf İçi Etkinlik | 14 | 1 | 14 |
Toplam İş Yükü | 127,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 5,0 |