Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Rehberlik ve Danışmanlık | CMH2395 | 3. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü | |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Öğrencilerin Üniversite Yaşamına Adapte Edilmesi ve Üniversitelerini Tanımalarını Sağlamak |
Dersin İçeriği | Düzce Üniversitesinin Tanıtımı, Düzce Üniversitesi Yönetim Şeması, Akademik Birimler, Akademik Takvim, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (Yapısı ve Görevleri), Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı (Yapısı ve Görevleri), Sunduğu Hizmetler, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (Yapısı ve Görevleri), Öğrenci Kulüpleri (Yapısı ve Görevleri), Düzce Üniversitesi Ön Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, Düzce Üniversitesi Disiplin Yönetmeliği, Yükseköğretim Kanunu, Dış İlişkiler (Erasmus, Farabi … vb.), Tanıtım ve Halkla İlişkiler, DGS, KPSS, Mezun Bilgi Sistemi |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Üniversitesini Tanımak - Akademik Birimleri Tanımak - Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın görev ve sorumluluklarını öğrenmek - Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın görev ve sorumluluklarını öğrenerek yapılan etkinlik ve kurulan topluluklarda yer almak - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın görev ve sorumluluklarının öğrenilerek kitap tarama ve veri tabanı tarama yapmak - İlgili Mevzuatları öğrenerek hak ve sorumluluklarına göre davranmak - Üniversiteler arası geçiş koşullarına hakim olmak |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Dersin Tanıtımı, Dersin Önemi, Üniversitenin Tanıtımı, Yönetim Şeması | Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
2. Hafta | Üniversitenin Akademik Yapısı, Akademik Birimleri ve Akademik takvim | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
3. Hafta | Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın Tanıtılması, Görevleri ve Yürütülen Hizmetler | Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
4. Hafta | Öğrencilere Verilen Belgeler ve Talep Yöntemleri (Öğrenci Belgesi, EK C2, Kimlik Kartı) | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati |
5. Hafta | Ön Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (Ders Kaydı, Onay, Danışmanlık) | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
6. Hafta | Ön Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (Sınav Çeşitleri, Değerlendirme, İtiraz) | Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
7. Hafta | Birimler Arası veya Üniversiteler Arası Yatay Geçiş Koşulları, Süreci | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
8. Hafta | Ara Sınav | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
9. Hafta | Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın Tanıtılması Görevleri ve Yürütülen Hizmetler | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
10. Hafta | Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın Tanıtılması, Görevleri ve Yürütülen Hizmetler | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
11. Hafta | Öğrenci Disiplin Yönetmeliği | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
12. Hafta | Dış İlişkiler, Geçiş Programları | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
13. Hafta | Stajlar, Başvuru Şekilleri ve Değerlendirme | Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
14. Hafta | Yükseköğretim Kanunu (Eğitim Öğretim Kısmı) | Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
15. Hafta | Final sınavı | Araştırma |
Üniversitenin Basılı Kaynakları Mevzuatlar |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | DK5 | DK6 | DK7 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
PY1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY2 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY4 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY5 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY6 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY7 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY8 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY9 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY10 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY11 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY12 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 6 | 2 | 12 |
Ara Sınav 1 | 1 | 7,5 | 7,5 |
Ödev 1 | 2 | 4 | 8 |
Kısa Sınav 1 | 1 | 2 | 2 |
Final | 1 | 15 | 15 |
Sınıf İçi Etkinlik | 2 | 2 | 4 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |