Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Sigorta Pazarlaması CMH2344 4. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi yüz yüze anlatım
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Yelda ÜNVER
Dersi Verenler Öğr. Gör. Yelda ÜNVER
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin temel amacı sigortacılıkta pazarlamanın temelleri konusunda öğrencilere bilgiler vermektir
Dersin İçeriği Bu ders sigortacılığın pazarlanması ve bu alandaki sorunları-çözüm önerilerini içermektedir.
Ders Öğrenme Kazanımları - Hizmet sektöründe pazarlamanın önemini bilir.
- Satış ve sigorta üretimi konusundaki sorunları bilir.
- Sigortacılıkta pazarlamanın ve satışın önemini kavrar
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Basit Bir Sigorta Sistemi, Küresel Bir Sigorta Sistemi, Küresel ortamda pazarlama ve satış Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler
2. Hafta Sigortacılığın Küreselleşme ve Değişime Uyumu ve Entegrasyon Faaliyetleri Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
3. Hafta Sigortacılık Branşları ve Bu Branşlarla İlgili Ürünler Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati
4. Hafta Sigorta Pazarlama, Satış ve Üretim Faaliyetlerinin Diğer Hizmet ve/veya Mal Üretim, Pazarlama ve Satış Faaliyetlerinden Farkları Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma
5. Hafta Mal Sigortaları ile ilgili Genel Şartlara Örnekler Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
6. Hafta Sorumluluk Sigortaları İle İlgili Genel Şartlara Örnekler, Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
7. Hafta Hayat ve Sağlık Sigortaları ile İlgili Genel Şartlara Örnekler, Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler
8. Hafta Uygulama örnekleri Ders Saati
9. Hafta Ara sınav Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
10. Hafta Satış Sırasında Prensiplere Uygunluk Faaliyetleri İle İlgili Yazılı Standart Formlar ve Doldurulmaları, Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma
11. Hafta Satış Sırasında Prensiplere Uygunluk Faaliyetleri İle İlgili Yazılı Standart Formlar ve Doldurulmaları, Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
12. Hafta Pazarlama ve Satış Faaliyetlerinin Üretime Etkisi, Pazarlama, Satış ve Üretim Faaliyetlerinde Olası Sorunlar ve Çözümleri İle İlgili Case Study Diğer Faaliyetler Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
13. Hafta Pazarlama, Satış ve Üretim Faaliyetlerinde Olası Sorunlar ve Çözümleri İle İlgili Case Study Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
14. Hafta Pazarlama, Satış ve Üretim Faaliyetlerinde Olası Sorunlar ve Çözümleri İle İlgili Case Study Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Ders Saati
15. Hafta Dönem Sonu Sınavı Ders Saati
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY1 5 0 0 0 -
PY2 3 0 0 0 -
PY4 2 0 0 0 -
PY7 2 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 2 28
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 1 10 10
Ara Sınav 1 1 15 15
Final 1 23,5 23,5
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0