Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Çağdaş Yönetim Teknikleri CMH2324 4. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin çağdaş (yeni) yönetim tekniklerini öğrenmeleri ve bunları iş dünyasındaki uygulamalarda kullanma yeteneği kazandırmaktır
Dersin İçeriği Toplam Kalite Yönetimi başta olmak üzere, çağdaş yönetim tekniklerinden Öğrenen Organizasyonlar, Sanal Organizasyonlar, Benchmarking, Değişim Mühendisliği gibi konular dersin içeriğini oluşturmaktadır.
Ders Öğrenme Kazanımları - Çalışacağı kurumda yönetim tekniklerini uygulayabilir
- Farklı yönetim tekniklerini analiz ederek yeniden uygulayabilir.
- Modern yönetim tekniklerini bilir ve klasik yönetimden ayırabilir.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Yönetim düşüncesinde post-modern felsefe Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma
2. Hafta Küreselleşme Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
3. Hafta Yalın üretim Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati Araştırma
4. Hafta Bilgi ağı ve bilgi teknolojisine dayalı yeni örgütsel şekiller gibi yönetim teorisi ve pratiğinde ortaya çıkan ilerlemelerin incelenmesi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
5. Hafta Örgütsel değişme ve gelişme, yenilikçi yönetim Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati
6. Hafta Öğrenme örgütlerini yöneticilerin teşvik etme biçimleri Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler
7. Hafta Yeniden düzenleme, küçülme Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
8. Hafta Sıfır hiyerarşi, dış kaynaklar sağlanması Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati
9. Hafta Ara Sınav Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati Diğer Faaliyetler
10. Hafta Düzenleme, Kelsen metodu Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
11. Hafta Takım üretiminin performans değerlemesi Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
12. Hafta Dengelenmiş puan kartı Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma
13. Hafta Öz yönetimli tim Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
14. Hafta Kriz yönetimi Diğer Faaliyetler Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
15. Hafta Final sınavı
Kaynaklar
Parlak, Bekir (2013). Yönetim Bilimi ve Çağdaş Yönetim Teknikleri. Beta Basım Yayın, İstanbul.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY1 2 2 2 2 40,60
PY2 2 2 2 2 40,60
PY3 1 1 1 1 40,60
PY4 1 1 1 1 40,60
PY5 2 2 2 2 40,60
PY6 2 2 2 2 40,60
PY7 1 1 1 1 40,60
PY8 1 1 1 1 40,60
PY9 1 1 1 1 40,60
PY10 1 1 1 1 40,60
PY11 2 2 2 2 40,60
PY12 2 2 2 2 40,60
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 2 28
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 14 2 28
Ara Sınav 1 1 10 10
Final 1 10,5 10,5
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0