Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Kamu Yönetimi CMH2123 3. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Murat ÜSTÜNEL
Dersi Verenler Öğr. Gör. Murat ÜSTÜNEL
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Türk kamu yönetiminin tarihsel yapısı ve gelişimi ile bugünkü yapı ve işleyişini öğrenmek.
Dersin İçeriği Bu derste Türk kamu yönetimi örgütünün yapısı ve işleyişi ele alınmaktadır
Ders Öğrenme Kazanımları - Türk kamu yönetiminin bugünkü yapı ve işleyişinde etkili olan tarihsel süreç ve faktörleri bilir
- Kamu yönetimi ile iktidar ve halk arasındaki ilişkilerin tarihsel gelişimini bilir
- Merkezden yönetim - yerinden yönetim ayrımını ayırt eder,
- Merkezi yönetim kurumları ve işleyişi ile yerinden yönetim kuruluşlarını tanır ve önemini kavrar
- Kamu yönetiminin denetlenmesi yöntem ve araçlarını bilir ve yorumlar,
- Türk kamu yönetiminde yeniden yapılanma çalışmalarını ve Türk kamu yönetiminin yaşadığı dönüşümü kavrar.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Merkezden yönetim ve özellikleri Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
2. Hafta Yerinden yönetim ve özellikleri Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
3. Hafta Kamu yönetiminin örgütlenmesinde anayasal ilkeler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
4. Hafta Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı makamı, Devlet Denetleme Kurulu Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
5. Hafta Bakanlar Kurulu, Başkan, Bakanlıklar Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
6. Hafta Bakanlıklara bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlar Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
7. Hafta Merkezi idarenin yardımcı kuruluşları Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
8. Hafta National Security Council, State Planing Corp, State Council, Court of Accounts Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
9. Hafta Ara Sınav
10. Hafta Province administration, District administration Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
11. Hafta Düzenleyici ve denetleyici kurumlar Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
12. Hafta Kamu yönetiminin denetlenmesi I Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
13. Hafta Kamu yönetiminin denetlenmesi II Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
14. Hafta Yeniden yapılanma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
15. Hafta Dönem Sonu Sınavı
Kaynaklar
Bilal Eryılmaz, Kamu Yönetimi, 7. Baskı, Erkam Matbaası, İstanbul, 2007
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 DK6 Ölçme Yöntemi
PY1 4 0 0 0 0 0 0 -
PY2 3 0 0 0 0 0 0 -
PY4 3 0 0 0 0 0 0 -
PY5 2 0 0 0 0 0 0 -
PY6 2 0 0 0 0 0 0 -
PY7 4 0 0 0 0 0 0 -
PY9 0 0 0 0 0 0 0 -
PY10 4 0 0 0 0 0 0 -
PY11 5 0 0 0 0 0 0 -
PY12 0 0 0 0 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 2 28
Ara Sınav 1 1 12,5 12,5
Final 1 20 20
Sınıf İçi Etkinlik 8 2 16
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0