Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Bilgi ve Belge Yönetimi | CMH2423 | 3. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü | |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Öğrencilere basılı ve elektronik ortamda yer alan tüm bilgi kaynaklarını tanıtmak ve bu kaynaklar aracılığıyla nasıl ve ne tür bilgiye erişileceğini öğretmektir. |
Dersin İçeriği | Kitap, makale, review, rapor, standart gibi bilgiyi kendinde toplayan kaynakların yanı sıra, veri tabanı olarak elektronik ortamda yer alan versiyonları ve Internet aracılığıyla ulaşılan bilgi kaynakları da tanıtılmaktadır. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Bilgi kaynaklarının genel özelliklerini kavramak - Profesyonel hayatta gereksinim duyulacak iletişim becerilerini geliştirmek - Yeni bilgi kaynakları ve arama motorlarının kullanımını öğrenmek. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Bilgi ve belge yönetiminin tanımı | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati |
2. Hafta | Bilgi ve belge yönetiminin özellikleri | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Ders Saati |
3. Hafta | Bilginin tanımı ve türleri | Diğer Faaliyetler Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
4. Hafta | Bilgi kaynakları | Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
5. Hafta | Bilgi merkezlerinin oluşumu ve gelişimi | Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
6. Hafta | Toplum ve bilgi merkezleri ilişkisi | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
7. Hafta | Bilgi merkezlerinde kullanılan belli başlı bilgi teknolojileri | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
8. Hafta | Donanım ve yazılım seçimi ve değerlendirilmesi | Diğer Faaliyetler Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
9. Hafta | Ara sınav | Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
10. Hafta | Bilgi teknolojisi ile ilgili hizmetlerin planlanması ve kurulması | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler |
11. Hafta | Süreçlere yönelik yönetimsel konular (personel, eğitim, denetim, güvenlik, yaşatım, vb) | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
12. Hafta | Süreçlere yönelik yönetimsel konular (personel, eğitim, denetim, güvenlik, yaşatım, vb) | Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
13. Hafta | Süreçlere yönelik yönetimsel konular (personel, eğitim, denetim, güvenlik, yaşatım, vb) | Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma |
14. Hafta | Uygulamalar | Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
15. Hafta | Final Sınavı |
Sert, Işık İlknur ve Çolaklar, Huriye (2012). Yeni Teknolojiler Işığında Bilgi ve Belge Yönetimi, Seçkin Yayıncılık, Ankara. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|
PY1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 40,60 |
PY2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 40,60 |
PY3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 40,60 |
PY4 | 1 | 1 | 1 | 1 | 40,60 |
PY5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 40,60 |
PY6 | 1 | 1 | 1 | 1 | 40,60 |
PY7 | 2 | 2 | 2 | 2 | 40,60 |
PY8 | 1 | 1 | 1 | 1 | 40,60 |
PY9 | 1 | 1 | 1 | 1 | 40,60 |
PY10 | 1 | 1 | 1 | 1 | 40,60 |
PY11 | 1 | 1 | 1 | 1 | 40,60 |
PY12 | 2 | 2 | 2 | 2 | 40,60 |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 8 | 2 | 16 |
Araştırma | 2 | 1 | 2 |
Ara Sınav 1 | 1 | 10 | 10 |
Ödev 1 | 1 | 5,5 | 5,5 |
Final | 1 | 15 | 15 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |