Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Mühendislikte Temel Bilgiler MS331 5. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler Prof. Dr. Hamit SARUHAN
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Mühendislik disiplininde bilinmesi gereken temel bilgilerin farkındalık oluşturacak şekilde öğrenilmesi ve bilinçli kullanımlarının sağlanması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Mühendislik disiplininde bilinmesi gereken temel bilgilerin özümsenmesi ve kullanabilme yeterliliklerin farkındalığının sağlanması
Ders Öğrenme Kazanımları
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Temel ve Türev Birimler, Semboller ve Sayıların (irrasyonel, karmaşık sayılar vb.) betimsel anlatımı ve kullanımlarının anlamlandırılması Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
2. Hafta Matematik, fen bilimleri ve kendi alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik çözümleri için beraber kullanır. Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
3. Hafta Mühendislik problemlerini saptar, tanımlar, formüle eder ve çözer, bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçer ve uygular. Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Araştırma
4. Hafta Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçer ve kullanır. Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum
5. Hafta Deney tasarlar, deney yapar, veri toplar sonuçları analiz eder ve yorumlar. Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Görsel Sunum Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler
6. Hafta Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin olarak çalışır. Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
7. Hafta Bilgiye erişir ve bu amaçla kaynak araştırması yapar, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır. Görsel Sunum Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
8. Hafta Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincindedir; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler. Araştırma Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Sözel Anlatım
9. Hafta Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz eder ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlar; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygular. Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Araştırma Sözel Anlatım
10. Hafta Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurar; bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanır. Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
11. Hafta Teknik resim kullanarak iletişim kurar. Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum
12. Hafta Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olur; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olur ve çağın sorunları hakkında bilgiye sahiptir Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum
13. Hafta Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir. Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
14. Hafta Proje yönetimi, işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilinç; mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahiptir. Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum
Kaynaklar
Ders Notları
Konu ile ilgili sunumlar