Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Seviyesi
|
Lisans
|
Dersin Türü
|
Ders
|
Dersin Verilişi
|
-Ders interaktif şekilde anlatılmaktadır (öğrencilerin katılımı talep edilir). - Öğrencinin profesyonel yaşamında ihtiyacı olacak yönetim kavramları ve teknikleri, sanayiden örnekler ve uygulamalarla açıklanır. - Dönem boyunca, derslerde tartışma, sınıf için simülasyon ve demonstrasyonlar - Sunum Teknikleri eğitiminden sonra, öğrencilerden istedikleri bir konuda kısa bir sunum yapmaları istenir. Her bir öğrenci için sunum teknikleri açısından neleri iyileştirmeleri gerektiği açıklanır, değerlendirilir
|
Dersin Koordinatörü
|
|
Dersi Verenler
|
|
Dersin Yardımcıları
|
|
Dersin Amacı
|
Bu ders; - Mühendis adaylarına kariyerleri ne olursa olsun (özel sektör, kamu, STK...) gerekli temel yönetim bilgilerini vermeyi, - Öğrencileri kendilerini ve takımlarını verimli kılacak yönetim teknikleriyle donatmayı, - Kişisel gelişimlerinde yardımcı olmayı, - Farklı disiplinlerden kişilerden oluşan takım çalışmalarında gerekecek, öğrencilerin yetkinliklerini zenginleştirmeyi, - Sonuç olarak, günümüzün rekabetçi iş dünyasında, mühendis adaylarının rekabet gücünü artırmayı hedeflemektedir.
|
Dersin İçeriği
|
Bu ders proje ekipleri için geçerli olan planlama, organizasyon ve kontrol gibi temel mühendislik proje yönetimi fonksiyonlarını ele almaktadır. Mühendislik ve ileri teknoloji projelerinin yönetiminde önemli olan konular tartışılmaktadır. Mühendislik projelerinin ekonomiklik, zaman ve performans parametreleri organizasyon ve kaynak bakış açısıyla analiz edilmektedir. Mühendislik fonksiyonunun organizasyonu ve planlanması, Mühendislik projelerinin planlanması, Proje Yönetimi araçlarının uygun şekilde kullanımı, Proje organizasyonunun tanımlanması, Kazanılmış Değer Sistemleri, Etkin kontrollerin özellikleri, İş performansının ölçülmesi
|
Ders Öğrenme Kazanımları
|
|