Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Sonlu Elemanlar Analizi EEM431 7. Yarıyıl 3 + 0 3,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Sözel Sunum, Uygulama
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Emin YILDIRIZ
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Dersimiz, öğrencilerin Bilgisayar Destekli Mühendislik konularında temel bilgileri öğrenmeleri, elektrik mühendisliğindeki, elektrostatik, elektromanyetik vb. sistemlerin nümerik çözümleri ve tasarımları, analizleri hakkında teorik ve pratik beceriye sahip olmalarını amaçlar.
Dersin İçeriği Sonlu Elemanlar Yöntemine Giriş, Paket program tanıtımı, 2D ve 3D çizimler, elektrostatik çözüm uygulamaları, Elektromanyetik çözüm uygulamaları, Transient uygulama problemleri
Ders Öğrenme Kazanımları
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Giriş, ders planı Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
2. Hafta Temel Elektromanyetizma kavramları Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
3. Hafta Sonlu Elemanlar Yöntemine Giriş Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
4. Hafta Paket Program tanıtımı ve 2D-3D çizimler Görsel Sunum Sözel Anlatım Ders Saati
5. Hafta Paket Program tanıtımı ve 2D-3D çizimler Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
6. Hafta Elektrostatik Problemler ve Çözüm uygulamaları Görsel Sunum Ders Saati Uygulama Araştırma
7. Hafta Elektromanyetik Problemler ve Çözüm uygulamaları Ders Saati Uygulama Araştırma Görsel Sunum
8. Hafta Elektromanyetik Problemler ve Çözüm uygulamaları Araştırma Görsel Sunum Ders Saati Uygulama
9. Hafta Bobin tasarımı ve analizi Ders Saati Araştırma Görsel Sunum Uygulama
10. Hafta Transformatör Tasarımı ve Analizi Uygulama Araştırma Ders Saati Görsel Sunum
11. Hafta 3 fazlı Asenkron Motor Tasarım ve Analizi Sözel Anlatım Araştırma Görsel Sunum Ders Saati Uygulama
12. Hafta 3 fazlı Asenkron Motor Tasarım ve Analizi Uygulama Görsel Sunum Ders Saati
13. Hafta Senkron Motor Tasarımı ve Analizi Ders Saati Uygulama Araştırma Görsel Sunum
14. Hafta Senkron Generatör Tasarımı ve Analizi Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma Uygulama
Kaynaklar
Ders notları, program tutorial