Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Yenilenebilir Enerji Kaynakları EEM380 6. Yarıyıl 3 + 0 3,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli Grup
Dersin Verilişi Sözlü Anlatım, Sunum
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Emin YILDIRIZ
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Yenilenebilir enerji kaynaklarının (YEK) önemini anlama, elektrik-elektronik mühendisliği açısından YEK santrallerinin çalışmasını kavrama ve öğrenme
Dersin İçeriği Türkiye ve dünyada elektrik enerjisi, Rüzgar Enerji Santralleri, PV ve yoğunlaştırmalı Güneş Enerji Santralleri, Jeotermal Santraller, Biyogaz ve Biyokütle Santralleri, Baraj ve akarsu tipi HES'ler, Dalga, Akıntı, Gel-git ve Okyanus Enerjisi, Hidrojen Enerjisi ve Yakıt pilleri
Ders Öğrenme Kazanımları
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Türkiye'de ve Dünyada Elektrik Enerjisi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum
2. Hafta Türkiye'de ve Dünyada Elektrik Enerjisi Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
3. Hafta Rüzgar Enerji Santralleri Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum
4. Hafta Rüzgar Enerji Santralleri Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım
5. Hafta Fotovoltaik Güneş Enerji Sistemleri Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
6. Hafta Yoğunlaştırmalı Güneş Enerji Sistemleri Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum
7. Hafta Jeotermal Santraller Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
8. Hafta Biyogaz-Biyokütle Enerjisi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum
9. Hafta HES'ler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
10. Hafta Hidrojen Enerjisi ve Yakıt Pilleri Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım
11. Hafta Dalga, Akıntı, Gel-Git Enerjisi Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
12. Hafta Piezo ve biyolojik (yeşil) Enerji Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
13. Hafta Nükleer Enerji ve YEK karşılaştırması Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Ders Saati
14. Hafta Genel değerlendirme ve tekrar Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum Sözel Anlatım Ders Saati
Kaynaklar
Alternatif Enerji Kaynakları: Güneş Enerjisi, Rüzgâr Enerjisi, Biyokütle Enerjisi, Biyogaz Enerjisi, Biyomotorin, Yakıt Pilleri, Bor Enerjisi Yazar: Mustafa Acaroğlu Yayınevi : Nobel Akademik Yayıncılık
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 3 1 3
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 14 1 14
Araştırma 9 2 18
Diğer Faaliyetler 14 1 14
Sözel Anlatım 28 1 28
Görsel Sunum 14 1 14
Ara Sınav 1 1 1 1
Ödev 1 1 1 1
Kısa Sınav 1 8 1 8
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 102
Dersin AKTS Kredisi 4,0