Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Dijital Teknolojilerin Eğitime Entegrasyonu MBS16 3. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim DUMAN
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilere dijital teknolojilerin eğitim süreçlerine nasıl entegre edilebileceğini öğretmektir. Öğrenciler, teknolojinin eğitimi nasıl dönüştürebileceğini, öğrenme süreçlerini nasıl destekleyebileceğini ve yenilikçi öğretim yöntemlerini nasıl geliştirebileceğini öğreneceklerdir.
Dersin İçeriği Ders içeriği, dijital araçların eğitimde kullanımı, online öğrenme platformları, eğitimde yapay zeka, oyun tabanlı öğrenme, sosyal medyanın eğitime entegrasyonu, eğitimde veri analitiği ve dijital içerik oluşturma gibi konuları kapsamaktadır. Ayrıca, öğrenciler, eğitimde dijital araçları kullanarak ders materyali geliştirme ve öğretim stratejileri oluşturma konusunda uygulamalı deneyimler kazanacaklardır.
Ders Öğrenme Kazanımları - Öğrenciler, dijital teknolojileri eğitim süreçlerine entegre etme becerisi kazanacaklardır.
- Öğrenciler, dijital araçlar ve platformlar kullanarak etkili öğretim materyalleri ve stratejileri geliştirebileceklerdir.
- Öğrenciler, eğitimde veri analitiği ve yapay zekayı kullanarak öğrenme süreçlerini iyileştirme yeteneğine sahip olacaklardır.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Dijital Teknolojilerin Eğitimdeki Rolü Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
2. Hafta Online Öğrenme Platformları ve LMS Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
3. Hafta Eğitimde Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
4. Hafta Oyun Tabanlı Öğrenme ve Eğitsel Oyunlar Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
5. Hafta Sosyal Medyanın Eğitimde Kullanımı Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
6. Hafta Dijital İçerik Geliştirme ve Multimedya Kullanımı Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
7. Hafta Eğitimde Veri Analitiği ve Öğrenme Analitiği Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
8. Hafta Vize Sınavı Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
9. Hafta Eğitimde Mobil Uygulamalar ve Taşınabilir Teknolojiler Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
10. Hafta E-Kitaplar ve Dijital Kütüphaneler Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler
11. Hafta Öğretim Stratejilerinde Dijital Araçların Kullanımı Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
12. Hafta Dijital Güvenlik ve Mahremiyet Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Ders Saati
13. Hafta Eğitimde Yenilikçi Uygulamalar ve Gelecek Trendleri Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
14. Hafta Final Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati
Kaynaklar
Dijital Eğitim: Eğitimde Teknoloji Kullanımı ve Yenilikçi Yaklaşımlar
Eğitimde Teknoloji ve Dijital Dönüşüm
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY35 5 0 0 0 -
PY36 5 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 10 6 60
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 4 4 16
Ara Sınav 1 1 0,5 0,5
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0