Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Eleştirel Okuma ve Yazma İÖS14 3. Yarıyıl 2 + 0 2,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi yüz yüze
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Öğrencilerin eleştirel okuma ve analiz becerilerinin gelişimini sağlamaktır.
Dersin İçeriği İngiliz dili eğitimi alanından seçilen güncel çalışmaları irdeleyerek özetleyebilme ve/veya raporla- yabilme; çalışmaları kendi bağlamı çerçevesinden inceleyebilme ve bilginin yerelleştirilmesi; aynı konuda farklı görüşleri savunan metinleri karşılaştırma ve bunları sentezleyerek kendi özgün me- tinlerini üretebilme.
Ders Öğrenme Kazanımları - Öğrenciler metin incelemede kullanılan temel edebi terimleri, metin türlerini ve metin inceleme tekniklerini bilir.
- Öğrenciler İngiliz edebiyatının önemli akım ve dönemlerine ait çeşitli türlerdeki eserleri içerik ve biçem olarak analiz edebilir.
- Öğrenciler seçili metinleri şekillendiren tarihi, kültürel ve felsefi etkileri bilir.
- Öğrenciler edebi fikirlerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilir.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Eleştirel okuma nedir Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Görsel Sunum
2. Hafta Yazın metinlerinde eleştirel okuma yöntemleri Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum
3. Hafta Yazın metinlerinde eleştirel okuma yöntemleri Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım
4. Hafta Yazın metinlerinde eleştirel okuma yöntemleri Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
5. Hafta Yazın metinlerinde eleştirel okuma yöntemleri Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
6. Hafta Yazın metinlerinde eleştirel okuma yöntemleri Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
7. Hafta Yazın metinlerinde eleştirel okuma yöntemleri Ders Saati Uygulama Araştırma Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
8. Hafta Ara Sınav 1 Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati
9. Hafta Yazın metinlerinde eleştirel okuma yöntemleri Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama
10. Hafta Yazın metinlerinde eleştirel okuma yöntemleri Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım
11. Hafta Yazın metinlerinde eleştirel okuma yöntemleri Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
12. Hafta Yazın metinlerinde eleştirel okuma yöntemleri Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum
13. Hafta Yazın metinlerinde eleştirel okuma yöntemleri Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati
14. Hafta Final Ders Saati Araştırma Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Görsel Sunum Diğer Faaliyetler
Kaynaklar
Croft, S. (2000). Literature, Criticism and Style. OUP. Delaney, D., et.at. (2003). Fields of Vision. vol. 1 – 2. Longman. Perrine, L. (1964). Literature. vol. 1 – 2 – 3. Southern Methodist U.P. Greenblatt, S., Abrams, M. H. et.al. (Eds). (2006). The Norton Anthology of English literature (8th edition). New York: W.W. Norton
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 Ölçme Yöntemi
PY1 5 5 5 5 5 60
PY2 4 4 4 5 4 60
PY3 5 5 4 5 5 60
PY4 5 5 5 5 5 60
PY5 3 3 2 2 5 60
PY6 3 5 2 2 2 60
PY7 4 5 2 5 4 60
PY8 5 5 5 5 5 60
PY9 5 5 5 5 5 60
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 4 56
Araştırma 3 3 9
Uygulama 3 3 9
Ara Sınav 1 1 1 1
Ara Sınav 2 1 1 1
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 77
Dersin AKTS Kredisi 4,0