Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
İngilizcenin Yapısıı | İÖS13 | 3. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 4,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | İngilizce |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | yüz yüze |
Dersin Koordinatörü | |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Öğrencilerin İngilizce dilbilgisi bilgisini geliştirmek, farklı bağlamlardaki tek bir yapının nüanslarına ve farklı anlamlara sahip benzer yapılara odaklanmak. |
Dersin İçeriği | İngilizcenin sözcük ve tümce yapısı; basit, bileşik ve karmaşık tümce yapıları; zaman, kip, görünüş, çatı ve bunların bağlama uygun kullanımları ele alınacaktır. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Öğrenciler benzer cümlelerde anlamsal nüansları fark ederler - Öğrenciler, İngilizcenin genel dilbilgisel yapılarını bilirler - Öğrenciler, İngilizce dilbilgisini hem yazılı hem de sözlü olarak uygulayabilirler - Öğrenciler, çeşitli yapıları sözlü ve yazılı anlatımda kullanabilirler - Öğrenciler, dilbilim değişkelerini anlayabilir ve kullanabilirler |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Geniş zaman | Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum |
2. Hafta | Geçmiş zaman | Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler |
3. Hafta | Gelecek zaman | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
4. Hafta | Kip-kiplik | Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
5. Hafta | Kip-kiplik | Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Araştırma Ders Saati |
6. Hafta | İsimler | Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma |
7. Hafta | Tanımlık | Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
8. Hafta | Ara Sınav 1 | Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma |
9. Hafta | Önad ve Belirteçler | Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma |
10. Hafta | Önad ve belirteçler | Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma |
11. Hafta | Özne-yüklem uyumu | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Uygulama Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
12. Hafta | Dolaylı anlatım | Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
13. Hafta | Sözcük dizimi | Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
14. Hafta | Final | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Sözel Anlatım |
Hewings, Martin (2009), Advanced Grammar in Use (3rd ed.), Cambridge University Press. Swan, Michael (2009), Practical English Usage, Oxford University Press. Aronson, Trudy (1984), English Grammar Digest, Prentice Hall. Jeffries, L. (2006), Discovering Language: The Structure of Modern English, Palgrave, Macmillan |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | DK5 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|---|---|
PY1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 60 |
PY2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 60 |
PY3 | 3 | 4 | 2 | 2 | 2 | 4 | 60 |
PY4 | 2 | 1 | 2 | 2 | 2 | 4 | 60 |
PY5 | 3 | 3 | 5 | 2 | 2 | 4 | 60 |
PY6 | 2 | 3 | 2 | 2 | 1 | 1 | 60 |
PY7 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 60 |
PY8 | 3 | 3 | 4 | 2 | 4 | 4 | 60 |
PY9 | 4 | 3 | 4 | 5 | 2 | 4 | 60 |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 13 | 3 | 39 |
Araştırma | 3 | 3 | 9 |
Uygulama | 2 | 2 | 4 |
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 54 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 4,0 |