Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Çince I GKS30 3. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Doktor Öğretim Görevlisi Emrullah SEVİM
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Öğrencilere Çin Dili gramerinin ana konularını öğretmek.
Dersin İçeriği Basit Çince gramer konuları
Ders Öğrenme Kazanımları - Öğrenciler basit Çince gramer konularını kavrarlar
- Tüm Pinyinler okunabilecek
- Çince karakteri doğru yazabilecek
- Kendileri hakkında temel cümleleri yazabilecek
- Temel Çince cümleleri ile kendilerini ifade edebilecek
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
0. Hafta Var, yok ve -ba sözcükleri, doğu-batı-kuzey-güney Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Araştırma Uygulama Ders Saati
1. Hafta Selamlaşma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati
2. Hafta Shı ve Soru Eki - ma Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler
3. Hafta Çoğul eki, -ye ve - ne ekleri. Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
4. Hafta Bu, şu zamirleri, hangi, ne kim Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
5. Hafta De, -da ekleri, nerede kavramı Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
6. Hafta Olumsuzluk ekleri, ye -ma Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
7. Hafta Saat kavramları Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım Uygulama
8. Hafta Vize Uygulama Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ders Saati
9. Hafta Var, yok ve -ba sözcükleri, doğu-batı-kuzey-güney Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
10. Hafta Kaç tane, ne kadar kavramları Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati
11. Hafta Ölçü, birim sözcükleri Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma
12. Hafta Fiyat sorma ve çin para birimleri Diğer Faaliyetler Araştırma Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Ders Saati
13. Hafta Nasıl kavramı ve bazı sıfatlar Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Sözel Anlatım
14. Hafta Final Uygulama Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum
Kaynaklar
Öğretim elemanı ders notları
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 Ölçme Yöntemi
PY13 5 0 0 0 0 0 -
PY14 5 0 0 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 2 28
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 14 1 14
Araştırma 5 2 10
Diğer Faaliyetler 6 1 6
Sözel Anlatım 1 2 2
Uygulama 3 1,5 4,5
Ara Sınav 1 1 1 1
Final 1 1 1
Sınıf İçi Etkinlik 10 1 10
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0