Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Arı Ürünleri ve Sağlık GKS22 3. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Arı ürünleri üretim teknikleri öğretilerek sağlıklı yaşam ve tamamlayıcı tıpta kullanımı anlatılacaktır.
Dersin İçeriği Arı ürünleri hakkında genel bilgiler,Arı ürünlerinin tıbbi kullanımında tarihsel süreç,Arı ürünlerinin organik üretimi, depolanması ve paketlenmesi,Arı ürünlerinde kalite, kontrol ve standardizasyonu,Arı ürünlerinde kalite, kontrol ve standardizasyonu,Arı ürünlerinin sağlık, kozmetik ve gıda sektöründeki yeri,Balın sağlık için kullanıldığı alanlar,Propolisin sağlık için kullanıldığı alanlar, Arı sütü ve sağlık için kullanıldığı alanlar, Apilarnil ve sağlık için kullanıldığı alanlar, Arı zehiri ve sağlık için kullanıldığı alanlar, Polen ve sağlık için kullanıldığı alanlar, Balmumu ve sağlık için kullanıldığı alanlar, Arı ekmeği ve sağlık için kullanıldığı alanlar
Ders Öğrenme Kazanımları - Arı ürünleri üretim teknikleri
- Arı ürünlerinin farklı hastalıklarda kullanım amacını ve kullanılan ürünün etken maddeleri
- Arı ürünlerinin geleneksel ve tamamlayıcı tıptaki önemi
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Arı ürünleri hakkında genel bilgiler
2. Hafta Arı ürünlerinin tıbbi kullanımında tarihsel süreç
3. Hafta Arı ürünlerinin organik üretimi, depolanması ve paketlenmesi
4. Hafta Arı ürünlerinde kalite, kontrol ve standardizasyonu
5. Hafta Arı ürünlerinde kalite, kontrol ve standardizasyonu
6. Hafta Arı ürünlerinin sağlık, kozmetik ve gıda sektöründeki yeri
7. Hafta Balın sağlık için kullanıldığı alanlar
8. Hafta Propolisin sağlık için kullanıldığı alanlar
9. Hafta Arı sütü ve sağlık için kullanıldığı alanlar
10. Hafta Apilarnil ve sağlık için kullanıldığı alanlar
11. Hafta Arı zehiri ve sağlık için kullanıldığı alanlar
12. Hafta Polen ve sağlık için kullanıldığı alanlar
13. Hafta Balmumu ve sağlık için kullanıldığı alanlar
14. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
Eren Akçiçek, Banu Yücel. Arı Ürünleri ve Sağlık - Apiterapi, Editors:, Publisher: Sidas. 2015, 256 syf.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY9 5 0 0 0 -
PY14 5 0 0 0 -
PY15 5 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 2 28
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 14 1 14
Araştırma 14 1 14
Diğer Faaliyetler 6 2 12
Ara Sınav 1 1 1,5 1,5
Final 1 2 2
Sınıf İçi Etkinlik 5 1 5
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0