Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Arı Ürünleri ve Sağlık | GKS22 | 3. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü | |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Arı ürünleri üretim teknikleri öğretilerek sağlıklı yaşam ve tamamlayıcı tıpta kullanımı anlatılacaktır. |
Dersin İçeriği | Arı ürünleri hakkında genel bilgiler,Arı ürünlerinin tıbbi kullanımında tarihsel süreç,Arı ürünlerinin organik üretimi, depolanması ve paketlenmesi,Arı ürünlerinde kalite, kontrol ve standardizasyonu,Arı ürünlerinde kalite, kontrol ve standardizasyonu,Arı ürünlerinin sağlık, kozmetik ve gıda sektöründeki yeri,Balın sağlık için kullanıldığı alanlar,Propolisin sağlık için kullanıldığı alanlar, Arı sütü ve sağlık için kullanıldığı alanlar, Apilarnil ve sağlık için kullanıldığı alanlar, Arı zehiri ve sağlık için kullanıldığı alanlar, Polen ve sağlık için kullanıldığı alanlar, Balmumu ve sağlık için kullanıldığı alanlar, Arı ekmeği ve sağlık için kullanıldığı alanlar |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Arı ürünleri üretim teknikleri - Arı ürünlerinin farklı hastalıklarda kullanım amacını ve kullanılan ürünün etken maddeleri - Arı ürünlerinin geleneksel ve tamamlayıcı tıptaki önemi |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Arı ürünleri hakkında genel bilgiler | |
2. Hafta | Arı ürünlerinin tıbbi kullanımında tarihsel süreç | |
3. Hafta | Arı ürünlerinin organik üretimi, depolanması ve paketlenmesi | |
4. Hafta | Arı ürünlerinde kalite, kontrol ve standardizasyonu | |
5. Hafta | Arı ürünlerinde kalite, kontrol ve standardizasyonu | |
6. Hafta | Arı ürünlerinin sağlık, kozmetik ve gıda sektöründeki yeri | |
7. Hafta | Balın sağlık için kullanıldığı alanlar | |
8. Hafta | Propolisin sağlık için kullanıldığı alanlar | |
9. Hafta | Arı sütü ve sağlık için kullanıldığı alanlar | |
10. Hafta | Apilarnil ve sağlık için kullanıldığı alanlar | |
11. Hafta | Arı zehiri ve sağlık için kullanıldığı alanlar | |
12. Hafta | Polen ve sağlık için kullanıldığı alanlar | |
13. Hafta | Balmumu ve sağlık için kullanıldığı alanlar | |
14. Hafta | Final | Ders Saati |
Eren Akçiçek, Banu Yücel. Arı Ürünleri ve Sağlık - Apiterapi, Editors:, Publisher: Sidas. 2015, 256 syf. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|
PY9 | 5 | 0 | 0 | 0 | - |
PY14 | 5 | 0 | 0 | 0 | - |
PY15 | 5 | 0 | 0 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 14 | 1 | 14 |
Araştırma | 14 | 1 | 14 |
Diğer Faaliyetler | 6 | 2 | 12 |
Ara Sınav 1 | 1 | 1,5 | 1,5 |
Final | 1 | 2 | 2 |
Sınıf İçi Etkinlik | 5 | 1 | 5 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |