1. Hafta |
Türkçe işaret dili (TİD)in tanımı |
Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Uygulama Ders Saati Araştırma |
2. Hafta |
El ve parmak şekilleri, Ellerin vücuda göre konumu, Mimiklerin fonksiyonu |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati |
3. Hafta |
Tek ve çift el kullanım, İşaretlerin Türkçeyle ilişkisi |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Uygulama Görsel Sunum |
4. Hafta |
İşareti anlamlandırma Özgün anlatım biçimi |
Araştırma Diğer Faaliyetler Uygulama Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum |
5. Hafta |
El-beden uyumu Yüz ifadesi-mesaj uyumu |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama |
6. Hafta |
İşaret diliyle sözlü dili beraber kullanma Dudak hareketlerini abartmama |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati |
7. Hafta |
Selamlaşma Hal hatır sorma |
Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
8. Hafta |
Ara Sınav 1 |
Ders Saati |
9. Hafta |
TİD kullanarak işitme engelli bireyle iletişim kurma |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
10. Hafta |
TİD kullanarak işitme engelli bireyle iletişim kurma |
Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler |
11. Hafta |
Duygu ve düşünceleri aktarma |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Araştırma Görsel Sunum |
12. Hafta |
Duygu ve düşünceleri aktarma |
Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum |
13. Hafta |
Karşı tarafı anlama |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum Ders Saati Araştırma |
14. Hafta |
Final |
Ders Saati |